Rafa spent på dagens resultater

Rafael Benitez vil vente spent på resultatene fra City of Manchester Stadium og White Hart Lane i ettermiddag. Manageren har nemlig ikke gitt opp håpet om å ta fjerdeplassen.

Når Liverpool er vertskap for West Ham mandag kveld vil man vite langt mer om Anfield-klubbens sjanser til Champions League-spill neste sesong enn man vet akkurat nå. Dersom Man City slår Man Utd på Eastlands i dagens tidligkamp, vil nemlig de røde være hele ni poeng bak City. Likeså vil man være åtte poeng bak Tottenham om de slår Chelsea i kveldskampen i London.

Når man samtidig vet at Liverpool med maks uttelling ikke kan ta mer enn 12 poeng til i årets Premier League, må det anses som helt avgjørende at rivalene om fjerdeplassen avgir poeng i dag, og aller helst taper kampene.

Dersom City og Spurs skulle tape dagens kamper, vil nemlig situasjonen se noe lysere ut. Med tre poeng mot Hammers på mandag vil da de røde være to poeng bak Spurs og tre poeng bak City. Men Liverpool vil riktignok ha spilt en kamp mer enn sine rivaler.

- I fotball kan mye forandre seg i løpet av en helg. Denne helgen kan vise seg å bli svært avgjørende for utfallet av kampen om fjerdeplassen, konstaterer Rafael Benitez til Liverpool Echo.

- Det skal spilles noen viktige kamper før vi møter West Ham. Deretter må vi vinne vår egen kamp, slår han fast.

- Vi må rett og slett vinne våre fire kamper og ta 12 poeng. Så får vi se hva det holder til. Situasjonen kan fort endre seg.

- Vi spiller først på mandag, og da vil vi vite hvilken posisjon vi befinner oss i. Som sagt er det eneste vi kan gjøre å vinne våre egne kamper. Det vil bli vanskelig å ta fjerdeplassen, men vi kan kanskje fortsatt ha en sjanse.

- Vi hadde en veldig god sesong i fjor, men i Premier League er pengene så ujevnt fordelt at du må gjøre nesten alt perfekt skal du holde deg i toppen. Det er ikke lett å være utfordrer hele tiden. Du klarer ikke alltid å opprettholde det samme nivået. Forventningene var virkelig høye etter fjorårssesongen. Dessverre fikk vi problemer allerede under pre-season, med noen spillere som kom sent tilbake. Så fikk vi skader på syv, ni og deretter elleve spillere samtidig. Vi kan snakke om feil som ble gjort, men når du mangler dine nøkkelspillere er det vanskelig å opprettholde nivået, avslutter Liverpool-manageren.