Rangers-penger neppe til Liverpool

I går kunne vi berette at Tom Hicks er i ferd med å selge Texas Rangers for $500M (ca. £310M). The Times skriver i dag at Liverpool neppe får se noe til disse pengene.

Salget av Texas Rangers forventes å være gjennomført i løpet av april, men det er tvilsomt om dette vil ha noen positiv effekt for Liverpool FC. Tony Barrett i The Times hevder at ingen av disse pengene vil bli skutt inn i Liverpool FC. I stedet fortsetter Christian Purslow sin søken etter nye investorer for å redusere klubbens gjeld, som i dag lyder på £237M.

Barrett skriver at Hicks har så stor gjeld i USA at hans kreditorer vil stikke av med mesteparten av pengene etter Rangers-salget.

I fjor solgte som kjent George Gillett ishockeylaget Montreal Canadiens for $550M, men ingen av disse pengene ble investert i Liverpool FC, ifølge Barrett.

The Times skriver også at de nye kontraktene til Steven Gerrard og Fernando Torres har blitt finansiert gjennom klubbens ordinære drift, ikke gjennom bidrag fra eierne.

Barrett rapporterer at Liverpools supportere også tviler på at salget av Texas Rangers vil ha noen positiv effekt for deres klubb.

- De to største klubbene i landet står på randen av finansiell kollaps. Og Premier League har latt disse eierne få overta klubbene gjennom å ha erklært dem skikket til det. Det er en vits, sier Paul Jones i Spirit of Shankly til The Times.

- I de tre siste transfervinduene har Liverpool FC tjent penger på spilleroverganger. Vi har solgt spillere for mer enn vi har kjøpt spillere for, for å betjene gjelden. Dersom dette fortsetter vil kvaliteten og størrelsen på spillertroppen bli skadelidende, mens andre klubber bruker penger og blir bedre, slår han fast.

- Uansett hvem som er vår manager, vil vi slite med å beholde vår posisjon blant topp fire. Hva skjer når omsetningen synker dramatisk dersom vi ikke kvalifiserer oss til Champions League, mens renteutgiftene forblir de samme? Da er ikke klubben levedyktig.