RBS forlenger fristen?

The Guardian melder at Royal Bank of Scotland gir Liverpools amerikanske eiere et ekstra halvår på å refinansiere gjelden på £237M. Barclays ser ikke ut til å overta RBS sin rolle som lånegivere.

Avisen skriver at Tom Hicks og George Gillett forventes offisielt å legge Liverpool FC ut for salg den kommende uken. RBS skal ha gitt amerikanerne muligheten til å forlenge fristen for refinansiering, siden de har slitt med å hente inn nye investorer.

Som tidligere nevnt har eierne gitt Barclays Bank i oppdrag å hjelpe dem å finne en kjøper, og det ventes at Martin Broughton blir utnevnt som Liverpools uavhengige formann den kommende uken. Broughtons oppgave blir å ha overoppsynet med søket etter investorer, og i mellomtiden sørge for at amerikanernes nye refinansieringspakke kommer i havn.

På grunn av at investorene har uteblitt, har eierne bedt om å få forlenge refinansieringsavtalen, og eierne skal ha hatt fremgang i samtalene med RBS vedrørende dette denne uken.

The Guardian hevder at RBS har gitt amerikanerne et halvt års forlengelse av avtalen, på den betingelse at de gir fra seg kontrollen med Liverpool FC. Avisen skriver at amerikanerne som en følge av dette antagelig vil annonsere at de går av som formenn den kommende uken. Klarer de å betale tilbake £100M av gjelden på £237M innen fristen, vil de trolig likevel fortsette som klubbeiere en stund ennå.

I går ble det meldt at Barclays Bank ville overta som lånegivere for RBS, i en refinansieringsavtale verdt £300M. Ledelsen på Anfield distanserer seg fra disse opplysningene, men en slik avtale med Barclays kan likevel være et alternativ som Hicks og Gillett kan falle tilbake på senere.