RBS tar styringen

Royal Bank of Scotland tar nå mer kontroll over Liverpool FC. Det viser seg at det er lånegiveren som har insistert på utnevnelsen av Martin Broughton som uavhengig formann.

Velinformerte Andy Hunter i The Guardian venter at Tom Hicks og George Gillett i løpet av de neste to døgnene kommer til å bekrefte at de akter å selge Liverpool FC. Det vil også bli annonsert at Barclays Capital tar over jobben med å søke etter nye eiere. En oppgave som Rothschild og Merrill Lynch har hatt hittil.

Utnevnelsen av Broughton som klubbens nye formann skal godkjennes av amerikanerne denne uken, noe som vil medføre at delvis statseide RBS får mer kontroll på styrerommet på Anfield.

Mot at de går med på at Broughton blir ny styreformann, får Hicks og Gillett et halvt års utsettelse på å betale tilbake avdraget på £100M som egentlig skulle tilbakebetales i juli. Det vil gi amerikanerne mer tid til å finne en investor som er villig til å betale de £500M som duoen krever for klubben. Avtalen reduserer også risikoen for at Liverpool må selge spillere som Fernando Torres og Steven Gerrard i sommer. Noe som det ville ha vært en reell fare for dersom amerikanerne måtte ha tilbakebetalt de £100M i juli, slik avtalen opprinnelig gikk ut på.

Utnevnelsen av Broughton er lånegivernes forsikring for at eierne virkelig gjør et reelt forsøk på å selge klubben. The Guardian melder at Liverpool FC i går kveld ikke ville kommentere påstandene om at Broughton er utnevnt av RBS, og ikke av eierne selv.

Broughton skal jobbe sammen med Liverpools administrerende direktør, Christian Purslow, og søke etter nye investorer.

The Guardian melder at flere investorer skal ha vist interesse fro å kjøpe Liverpool FC, men det er kun Rhone Group som så langt har kommet med et konkret bud. Dette budet ble det som kjent takket nei til forrige mandag.

Avisen tror at Hicks og Gillett er nær ved å få fullført denne nye avtalen med RBS, som altså gir dem et halvår ekstra på å tilbakebetale de nevnte £100M.

Det synes imidlertid å være helt uvisst om manager Rafael Benitez får penger å bruke transfermarkedet i sommer. Ryktene om en alternativ treårs refinansieringsavtale med Barclays Bank har blitt benektet av ledelsen på Anfield og kilder som står amerikanerne nær.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.