Reina ignorerer ryktene

Pepe Reina forholder seg til sin langtidskontrakt, til tross for interessen fra Arsenal og Manchester United. Målvakten er kritisk til sin egen form denne sesongen, men håper de røde snart vil være tilbake å kjempe i toppen.

Dominic King var Liverpool FC-korrespondent for lokalavisen Liverpool Echo i 14 måneder. Nylig gikk han over til tabloiden Daily Mail, og i dag har han sin første eksklusiv for en avis som ellers sjelden får lite seriøs oppmerksomhet. Pepe Reina har helt siden i sommer blitt linket både til Arsenal og Manchester United, men de rødes målvakt velger å ignorere spekulasjonene, selv om de røde har tapt seg sportslig det siste halvannet året.

- Jeg har kontrakt her i fem og et halvt år til. Jeg er trofast her, og ønsker at vi skal vinne titler. Hva ellers kan jeg si eller gjøre? Det er noe pressen prater om - alt jeg ønsker å snakke om er Liverpool, og forhåpentligvis å komme så høyt vi kan, sier Reina til Daily Mail.

- Det er der Liverpool bør være hvert år. Det er hva vi ønsker, og det vi alle prøver få til. Vi håper det kan bli slik igjen, men for øyeblikket er det ikke slik. Vi må være realistiske, og akkurat nå kjemper vi for andre mål.

- Jeg håper at vi i løpet av et år, eller et par år, kan være der oppe igjen. Vi ønsker å kunne konkurrere med toppklubbene igjen. Dette er min sjette sesong her, og jeg føler jeg vet litt om klubben og hvordan supporterne tenker nå.

Pepe håper at en god periode nå i det tøffe juleprogrammet kan gi laget litt flyt til å klatre på tabellen, men spesielt ser han frem til en viss kamp på Old Trafford.

- Dersom vi får til noen gode resultater over de neste 10-12 dagene vil alle være litt mer positive, og vi vil være tilbake på sporet. Men Manchester United i FA-cupen? Det er den store. Det kan endre en del ting dersom vi vinner der. Målet vårt er å vinne hver turnering vi er involvert i, men vi er nødt å innse at det ikke var den beste trekningen, men det er den heller ikke for dem. Det kommer til å bli en tøff kamp, men alt vi kan gjøre er å sikte så høyt vi kan. Kanskje vi kan få en fersk start i 2011?

Reina har vært av Liverpools bedre spillere denne sesongen, og ligger per dato på andreplass på liverpool.no sin spillerbørs med et snitt på 6.25. Hovedpersonen selv er kritisk og misfornøyd med egen form.

- Jeg er ikke fornøyd i det hele. Jeg kan gjøre det bedre på flere måter. Jeg er skuffet, fordi du ønsker alltid å prestere jevnt og hjelpe laget. Jeg føler det er tider denne sesongen jeg ikke har gjort det, og jeg ønsker å forbedre meg.

- Jeg ønsker å komme tilbake på nivået jeg var på forrige sesong. Det handler alltid om hvordan laget presterer. Dersom laget har dårlig selvtillit, har du det også. Det handler ikke om feil, men hvordan du føler deg.

Når han ønsker å prate om sitt eget spill, er det til sin far, den tidligere spanske landslagsmålvakten Miguel Reina han ringer til.

- Han er ikke bare min far, han er min beste venn. Han er alltid en jeg lytter til, og han er den første jeg ringer. Vi ser alltid tilbake på hva som har hendt, og det er ingen bedre å prate med, ettersom han kjenner meg bedre enn noen.

Han innrømmer å ha vært nervøs da eierskapskaoset sto på som verst tidligere i høst. Reina er dog villig til å gi NESV tid.

- Jeg var virkelig bekymret, og ingen visste hva som ville skje. Men samtidig var det ingenting vi kunne gjøre. Jeg håpet bare det ville ende til det beste for Liverpool. Nå har eierne fått tilbake litt positivitet. Forhåpentligvis kan vi oppnå noe bra. Jeg har ikke pratet så mye med dem, men du kan se at tingene de gjør er gjennomtenkt. Det er oppmuntrende at de tenker på hva de skal gjøre, og når. Vi må gi dem tid, avslutter keeperen.