Resepten er solid defensiv organisering

Rafael Benitez har bedt sine menn om å være ekstra fokuserte i kveldens kamp mot Arsenal. Manageren håper å strekke rekken av ligakamper uten tap til åtte, ved hjelp av solid forsvarsspill.

- Når du er i trøbbel, er det alltid viktig å ta en kamp av gangen og beholde roen. Sesongen er lang. Nå er vi i en litt bedre posisjon, men vi kan ikke miste fokus av den grunn. Fokus må hele tiden være på å ta tre poeng i neste kamp, og så får vi se på tabellen når kampen er over, uttaler Liverpool-manageren til Echo.

- Man kan ikke kaste bort tiden på å få se for langt inn i fremtiden. Vi må prioritere å gjøre det bra nå, og dersom vi klarer å beholde fokus er jeg sikker på at vi vil klare det, legger han til.

- Forskjellen på lagene som jakter fjerdeplassen er minimal, så vi må sørge for at vi beholder vår posisjon. Ting kan forandre seg fort, så du har ikke råd til å slappe av.

- Vi har riktignok gjort det bra i våre siste sju kamper, men man kan ikke fokusere på det. Det er fortsatt mange kamper igjen å spille, og vi må se på det store bildet.

Benitez fokuserer på solid defensiv organisering foran kveldens kamp på Emirates Stadium.

- Du vinner ikke fotballkamper dersom du ikke er sterk i forsvar. Deretter må vi være presise i vårt overgangsspill, slik Manchester United er med Wayne Rooney på topp.

- Arsenal er et godt lag. Jeg håper vi kan spille bra og vinne. Vi får se etter kampslutt hvordan det gikk.

- Når man møter Arsenal på Emirates er det viktig å ha tro på seg selv. De vil angripe oss hele tiden. Det er slik de spiller. Du kan ikke kontrollere slike kamper uten å være solid i forsvar. Dersom du da spiller god kontringsfotball mot dem, slik Manchester United gjorde, er de sårbare.

- Når man spiller bra og vinner er alt fryd og gammen. Men dersom man ikke vinner, må man forandre på ting og spille på sine styrker. Av og til betyr det at man ikke leverer fin fotball, og av og til betyr det at man gjør det. Er man sterk defensivt og jobber hardt mot Arsenal, vil man alltid ha en sjanse.

- Da vi møtte Arsenal på Anfield var de i en vanskelig situasjon. De ble kritisert, men så vant de og fortsatte å vinne kamper. Forhåpentligvis kan vi gjøre det samme mot dem nå, som de gjorde mot oss den gangen, og fortsette å vinne og få sesongen på rett kjøl.

- Etter sju kamper uten tap har vi opparbeidet oss en del selvtillit. Dersom vi vinner denne kampen, kan vi deretter begynne å studere tabellen og tenke på en annen måte igjen. Men det er fortsatt mange kamper igjen å spille, og nå må vi bare konsentrere oss om kampen som skal spilles i kveld.

- Ut i fra hvordan spillerne presterer på trening, ser man om de er glade eller ikke. Man ser også om de er sterke nok eller ei. Noen ganger er de gode til å holde på ballen, og spiller bedre, og slikt oppdager du fort. Alle aspekter må vurderes. Taklinger og tempo i treningsøktene. Når folk er fornøyde, fungerer det.

- Det som er viktig for meg nå er at vi fortsetter på samme måte som vi har gjort, og forsøker å vinne. Alt handler om å ta tre poeng.

Andrei Arshavin har vist seg som Liverpools Nemesis de siste kampene. Han har gjort fem mål på de to siste ligamøtene mellom klubbene.

- Det tror jeg er en ren tilfeldighet. Arsenal har gode spillere, og det kunne like gjerne vært en annen spiller som hadde gjort de målene. Av og til beror slike ting på rent hell. Vi har for eksempel Kuyt, som alltid ser ut til å score mot Everton. Slikt skjer av og til.

- Alle lag er forskjellige, og har forskjellige spillere. Rooney og Drogba spiller på sin måte, vi har N'Gog og Gerrard som spiller på sin måte. Vi får se hva de kan utrette i kveld.

- Arsenal går alltid fremover og prøver å være kreative, så de er uberegnelige. Men dersom vi kan være presise på kontringer, så har vi gode sjanser. Men grunnen til at vi aldri har vunnet borte mot Arsenal under min tid som manager er selvfølgelig at Arsenal er et godt lag. De spiller god fotball, og har en god og rutinert manager. Jeg aner ikke om Arsenal fortsatt er i stand til å vinne ligaen. Jeg tror mye avhenger av oss. Vinner vi i kveld, vil det bli vanskelig for dem.

- Vi må jobbe veldig hardt i forsvar, og forsøke å nekte dem rom. Det er måten vi kan kontrollere kampen på. Det må bli slik mot Arsenal, når de satser så friskt offensivt som de gjør.