Rettssaken starter ikke før tidligst tirsdag

Det har vært antydet at rettssaken som vil avgjøre Liverpools eiersituasjon skulle starte på mandag. Det kommer den ikke til å gjøre, skriver Liverpool Daily Post. Sky Sports hevder den vil starte tirsdag.

Da nyheten om at Liverpools eiere vil gå rettens vei for å hindre et salg av Liverpool FC til New England Sports Ventures slo ned, ble det antydet at rettssaken ville starte i løpet av to til fem dager. Men Liverpool Daily Post skriver nå at saken ikke har blitt berammet til kommende mandag, slik som forventet. Skysports.com melder at tvisten mellom de nåværende eierne og flertallet i styret kommer opp i London High Court først på tirsdag.

I en spørreundersøkelse foretatt av Liverpool Echo går det frem at 90% av de spurte Liverpool-supporterne støtter New England Sports Ventures i deres forsøk på å overta klubben fra Tom Hicks og George Gillett. Styret i Liverpool FC aksepterte som kjent et bud fra NESV pålydende £300M på tirsdag.

Echos spørreundersøkelse ble foretatt både online og via telefon. Av 1673 fans var det 1487 som ønsker at NESV overtar klubben.

Samtidig ønsker nesten 60% av de spurte at de nye eierne ruster opp gamle Anfield, i stedet for å bygge nytt stadion i Stanley Park. Dette samsvarer omtrent nøyaktig med tallene fra den pågående avstemningen her på liverpool.no. Litt over 35% av de spurte ønsker å bygge nytt stadion. 5,3% sa at de foretrakk et delt stadion med Everton.

Etter såpeoperaen med Tom Hicks og George Gillett var det 30,1% av de spurte som ikke likte at den potensielle nye eieren var en amerikansk organisasjon.

Flesteparten av supporterne ønsker ellers at den nye eieren prioriterer å styrke laget foran alt annet, men omtrent en tredjedel mente at det var aller viktigst at den nye eieren ikke overførte gjelden i forbindelse med oppkjøpet på klubben.