Riera har et finalenederlag å revansjere

Albert Riera var med på å tape UEFA-cupfinalen i 2007 med Espanyol. Det nederlaget vil han gjerne revansjere ved å gå til topps i turneringen, som når bærer navnet Europa League, med Liverpool.

- Målet er å vinne trofeet. Det er den eneste muligheten vi har, uttaler spanjolen til uefa.com.

Riera scoret Espanyols første mål i 2-2 kampen mot Sevilla på Hampden Park. Espanyol tapte straffespark-konkurransen.

- Jeg kommer alltid til å huske den finalen. Det var en stor opplevelse, men finaler er der for å vinnes, og når du taper sitter du igjen med en dårlig følelse. Folk snakker om at alle gode ting er tre, men jeg håper at to er tallet som gjelder for meg.

27-åringen håper at hans Liverpool nå skal gå til topps i den aller første utgaven av Europa League.

- Vi spilte ikke særlig bra i Champions League. Vi gjorde flere feil, og betalte dyrt for dem. Nå må vi se fremover. Vi er med i denne turneringen, og vi ønsker å vinne den.

- Målet er å vinne trofeet. Vi har ingen andre muligheter til å vinne trofeer. Et annet mål er å bli blant de fire beste i Premier League. Klarer vi ikke å gå til topps i ligaen, må en plass blant de fire beste være målet. Vi startet sesongen svakt, og har mye å gå på. Det vil vi forsøke å få ut.

Liverpool har vært langt mer stabile defensivt den siste tiden, og har holdt nullen i seks av de sju siste kampene.

- Det er viktig å unngå baklengsmål. Klarer vi det, har vi en sjanse til å vinne kampene. Vi er klar over kvalitetene våre spillere besitter, og dette vil alltid gi oss muligheter. Vi slet med forsvarsspillet tidligere i sesongen, spesielt på dødballer, men nå fremstår vi som langt bedre. Vi har vært meget bevisst på dette, og nå høster vi fruktene.

Riera tror at Unirea Urziceni må angripe langt mer i kveld enn de gjorde på Anfield, nå som de har ett mål å ta igjen.

- De må angripe mye mer, og kan ikke forsvare seg så dypt som de gjorde i den første kampen, noe som utvilsomt vil gi oss sjanser. Vi ønsker å vinne kampen, ikke bare forsvare ledelsen vi har fra den første kampen. Vi vil garantert få flere sjanser enn vi fikk på Anfield, fordi de blir tvunget til å spille mer offensivt.

Før kveldens kamp er det verdt å merke seg at Liverpool kun ved to anledninger har blitt slått ut av en europeisk klubbturnering etter å ha ledet 1-0 etter første kamp. Det skjedde mot CSKA Sofia i Serievinnercupen i 1981/82 og mot Bayer Leverkusen i Champions League i 2001/02.

De røde har gått videre etter å ha ledet 1-0 etter første kamp ved hele 17 anledninger.