Riera klar for Olympiacos

Olympiacos opplyser at Albert Riera har signert en fireårskontrakt med den greske toppklubben. Antatt overgangssum: £3,3M pluss £1,7M om Olympiacos vinner ligaen i 2010/11. Riera ønsker å vinne titler. Oppdatert.

Olympiacos har offentliggjort at de har signert Albert Riera på en fireårsavtale. Riera, som kom til Liverpool fra Espanyol for £8M sommeren 2008, sies å ha kostet grekerne cirka £3,3M pluss ytterligere £1,7M om Olympiacos vinner gresk Super League i 2010/11, det vil si totalt £5M.

- Olympiacos kunngjør kjøpet av Liverpools spanske landslagsspiller Albert Riera. Spilleren har signert en fireårsavtale, står det i en uttalelse fra Olympiacos.

Albert Riera har allerede blitt presentert for pressen.
- I løpet av de seneste to årene i Liverpool har jeg ikke vunnet noen titler, så derfor tok jeg avgjørelsen om å komme til Olympiacos, for å vinne titler. Jeg har kommet til Olympiacos på riktig tidspunkt. Jeg håper å hjelpe laget til å bli en av de ti beste lagene i Europa, fortalte Riera på en pressekonferanse i følge nettsiden til britisk Eurosport.

- Jeg vil jobbe hardt for å skrive historie med Olympiacos. Det var en enkel avgjørelse for meg. Jeg er glad for å være her. Jeg forventet ikke en slik mottagelse på flyplassen. Det var en hyggelig overraskelse, sa Riera, som ble møtt av et par tusen supportere ved ankomst i går, ifølge soccerway.com.

- Jeg mener Olympiacos er det beste laget i Hellas og en av de beste i Europa. Jeg har gått glipp av noen treningsøkter på grunn av forhandlinger, men jeg bør være klar til å spille om en uke.

Han yngre bror, Sito, spiller for Athen-klubben Panionios.
- Han fortalte meg om vennlige supportere og atmosfæren på lokaloppgjør. Det blir en fornøyelse å spille foran slike tilskuere. Det er en av årsakene til at jeg kom.

Riera hadde en bra debutsesong i Liverpool og startet 24 kamper og scoret fire mål i Premier League, men i 2009/10-sesongen figurerte 28-åringen kun ni ganger fra start i ligaen. Han kom på kant med Rafael Benítez etter å ha anklaget manageren for å ignorere ham og hevdet videre at det var av personlig karakter. Kantspilleren beskrev Liverpool som et ”synkende skip” og kom også i klammeri med en reservelagsspiller. Han så ut til å være på vei til Spartak Moskva, men lønnskravet var for høyt. Riera ble værende på Anfield, men kom aldri på banen for Liverpool igjen. Allerede før Roy Hodgsons ankomst var det bestemt at spillerens fremtid lå et annet sted enn i Liverpool.

Albert Riera fikk totalt 45 kamper fra start og 11 innhopp for de røde. Han tegnet seg på scoringslista fem ganger.