Russiske storklubber vurderer Voronin

Fire russiske storklubber skal vurdere å kjøpe Andriy Voronin i januar. Det vil i så fall rydde plass på lønnsbudsjettet, slik at Liverpool kan få råd til å låne Maxi Rodriguez fra Atletico Madrid.

Daily Telegraph skriver at Liverpool må kvitte seg med minst en spiller før de kan fullføre en låneovergang for Maxi Rodriguez. Avisen skriver at Anfield-klubben har håp om at dette går i orden i løpet av de kommende dagene.

Andriy Voronin er altså en av spillerne som Benitez håper å kvitte seg med innen kort tid. Ukraineren har ikke spilt kamp for de røde siden 1-1 kampen borte mot Lyon i Champions League. I forrige uke ble spissen avbildet sammen med sin kone, Yulia, under et ferieopphold i Miami.

Daily Telegraph hevder at Voronin har fått klar beskjed om at han ikke lenger har noen fremtid i Liverpool, og at Benitez vil forsøke å selge ham. Avisen skriver at Moskva-klubbene CSKA og Dynamo skal være beredt til å betale £1.5M for angriperen. Press Association nevner at Spartak Moskva og Zenit St Petersburg også viser interesse. I tillegg lurer også fortsatt Hertha Berlin i kulissene, etter Voronins vellykkede låneopphold i Tyskland i fjor.

Daily Telegraph hevder at Benitez ønsker å knytte til seg minst to offensive spillere i løpet av transfervinduet, og det kan også være aktuelt med en ny høyreback nå som Glen Johnson har blitt langtidsskadet. Grekeren Vasilis Torosidis har blitt nevnt i så måte.

Det synes mer og mer klart at den ene av de offensive spillerne som Benitez har i kikkerten er Maxi Rodriguez. Argentineren sliter med å få spilletid i Atletico Madrid, og hans kontrakt med spanjolene går ut etter sesongslutt. Atletico innser dermed at de står i fare for å miste vingen uten å få noe igjen for ham. Rodriguez vet at han må spille kamper for å komme med i Argentinas VM-tropp, så et utlån nå kan passe alle parter. Juventus, Everton og Boca Juniors hevdes også å ha følere ute etter Rodriguez. Daily Telegraph påstår imidlertid at Rodriguez liker tanken på å bli gjenforent med Fernando Torres.

Press Association linker også Liverpool til et knippe andre spillere i dag. Det er Galatasarays midtbanespiller Arda Turan, Standard Liege-spiss Milan Jovanovic, Malaga-forsvarer Ivan Gonzalez og Crystal Palace-talentet Victor Moses.