Samarbeidsavtale med Genk i boks

Etter en rekke møter har Liverpool inngått en samarbeidsavtale med den belgiske klubben Genk. Et samarbeid som i første omgang skal strekke seg frem til 2014. 91 år siden Paisley ble født.

For en drøy uke siden nevnte vi at det gikk mot et samarbeid mellom Liverpool FC og den belgiske klubben KRC Genk. En samarbeidsavtale som skal gavne begge klubber.

Liverpool Daily Post melder at representanter for Genk kom til Liverpool i forbindelse med reservelagskampen mot Manchester City på Prenton Park torsdag kveld. Det var teknisk direktør Herman Vermeulen og klubbspeider Roland Janssen som hadde tatt turen til Merseyside for å studere Liverpools reservelag.

Samarbeidet mellom klubbene vil foregå på tre nivåer. Klubbene vil blant annet dele informasjon fra deres speiderdatabaser. Genk er interessert i å låne Liverpool-spillere som får lite spilletid for de røde, mens Liverpool håper å bringe afrikanske og søramerikanske spillere til England via Belgia.

Belgia har ikke like strenge regler som Storbritannia når det gjelder å få arbeidstillatelse, og dermed kan Genk hente inn spillere utenfor EU for Liverpool, som senere kan slutte seg til de røde når de kvalifiserer til europeisk statsborgerskap eller innfrir kravet om å ha spilt 75% av sitt lands landskamper.

Liverpool har som kjent slitt med å få arbeidstillatelse for spillere som ikke har EU-pass. For eksempel mistet de røde på den måten argentinske Sebastian Leto til gresk fotball, etter at hans italienske pass ble inndratt. Lovverket skapte også store problemer for overgangen til chileneren Mark Gonzalez fra Albacete for fire år siden.

Liverpool Daily Post skriver at Genks toppsjef, Dirk Degraen, var på Melwood i forrige uke, der han møtte Liverpool-manager Rafael Benitez og sjefsspeider Eduardo Macia.

- Liverpool ønsker å sikre seg unge talentfulle spillere fra Afrika og Sør-Amerika. Men på grunn av britisk lov er det umulig for dem. Vi kan hente spillerne til Belgia, og utvikle dem der. Det blir en vinn-vinn situasjon for begge klubber, kommenterer Degraen.

- Liverpool har selv en stor tropp, der mange spillere sliter med å få spilletid. I Genk har vi løsningen på det, dersom vi får låne de spillerne som vi mener vil gjøre vår tropp bedre, legger han til.

Genk ligger for øyeblikket på tiendeplass i den belgiske toppserien, men har normalt kjempet om en plass i europacupene bak toppklubbene Anderlecht, Standard Liege og Club Brugge.

Genk trenes av den tidligere belgiske landslagsspilleren Frank Vercauteren. Han skal ønske å låne en spiss fra Liverpool umiddelbart. Men med Fernando Torres skadet og Andriy Voronin solgt er det lite sannsynlig at Rafael Benitez slipper noen av sine unge, lovende spisser nå i januar.

Liverpools samarbeid med Genk vil ikke være ulikt det samarbeidet som Manchester United har med det belgiske andredivisjonslaget Royal Antwerpen. United har tidligere lånt ut spillere som John O'Shea, Jonny Evans, Frazier Campbell og Ronnie Wallwork til den belgiske klubben, for at de skulle få erfaring med førstelagsspill.

91 år siden Paisley ble født
Det er i dag 91 år siden managerlegenden Bob Paisley ble født i Hetton-le-Hole i County Durham. Han spilte selv 277 kamper for Liverpool, og var med på å vinne ligatittelen som spiller i 1947. Han ble innlemmet i Liverpools trenerstab i 1954, og tok over som manager etter Bill Shankly tjue år senere. Paisley er fortsatt den mest suksessrike manager i engelsk fotball gjennom alle tider. Han vant Europacupen tre ganger, ligaen seks ganger, UEFA-cupen, supercupen, ligacupen fire ganger og Charity Shield fem ganger med Liverpool.