Samme feil skal ikke gjenta seg

Benítez vil ikke ha en gjentagelse av kampene sist Liverpool møtte Benfica. I 2005/06 ble det exit i 1/8-finalen i Champions League etter ettmålstap i Lisboa. Tror begge lag er bedre nå.

Liverpool klarte ikke å å hente opp Benficas 1-0-ledelse fra den første kampen, og røk hele 0-2 på Anfield i returen. Rafael Benítez ønsker ingen gjentagelse av den opplevelsen. Han advarer spillerne mot å gjøre samme feil som for fire år siden. Helst vil han ha med et bortemål hjem.

- Vi hadde snakket med spillerne om et frispark Benfica benyttet, og vi hadde advart dem mot det, mimrer Rafael Benítez fra den første kampen mot Benfica i 2005/06.

- I 87 minutter holdt vi konsentrasjonen, men så sovnet Sami og de scoret et sent mål.

- Returoppgjøret ble lett for dem fordi vi mistet Riise og Hyypiä med skader etter privatlandskamper, så vi måtte gjøre forandringer i forsvaret. Vi hentet inn Traore og Warnock, og det ble en enkel kamp for Benfica. De kunne spille på kontringer.

- Som alltid må vi ha den rette balansen mellom forsvar og angrep. Jeg tror vi er sterkere enn da vi møtte dem, men de er sterkere også.

- De har fortsatt Luisao, som scoret mot oss forrige gang, og Aimar, som jeg kjenner godt. De har et godt lag som er på toppen av tabellen, foran Porto. Porto er i Champions League, så det viser hvor gode Benfica er.

- Vi skal spille på et fantastisk stadion, i en fantastisk atmosfære. Vi vet det vil bli en vanskelig kamp. Det vil bli en flott europeisk begivenhet.

Frustrerte spillere (Crouch og Garcia) i returmøtet mot Benfica i 2005/06.