Seier for Kuyt

Nederland vant 1-0 uten å overbevise mot Japan. Dirk Kuyt spilte igjen 90 minutter, mens Ryan Babel var ubenyttet reserve. Nederland topper gruppe E.

Nederland imponerte ikke i første kamp mot Danmark, og gjorde det heller ikke mot Japan.

Japans tette forsvar frustrerte Nederland før pause. Dirk Kuyts brassespark i det 11. minutt ble blokkert av en motspiller, og det var omtrent det eneste høydepunktet i 1.omgang.

Etter sidebyttet hevet Nederland spillet. Kampens eneste scoring kom i det 53. minutt. Kuyt skapte litt press på en forsvarsspiller og klareringen ble dårlig. Ballen havnet etter hvert hos Wesley Sneijder. Inter-spillerens skudd ble styrt videre i mål av Japans keeper Eiji Kawashima.

Nederland misbrukte to muligheter alene med keeper i sluttminuttene, mens Shinji Okazaki skjøt over i siste spilleminutt.

Dirk Kuyt var igjen på banen samtlige minutter, og spilte ute til høyre på midtbanen. Ryan Babel ble også denne gang sittende på benken hele kampen.
Nederland topper gruppe E med full pott på to kamper, og kan være klar for 1/8-finalen allerede i kveld dersom Daniel Aggers Danmark tar poeng mot Kamerun. Bert van Marwijks mannskap møter Kamerun i siste gruppespillskamp på torsdag.