Seier og bestemannspremie til Agger

Daniel Agger ble utsett til banens beste da Danmark snudde 0-1 til 2-1 mot Kamerun. Danskene må vinne mot Japan for å nå 1/8-finalen. Nederland er første lag videre.

Danmark vant 2-1 i en underholdende kamp som ble preget av flere personlige feil. Kamerun tok ledelsen ved Samuel Eto'o i det 10. minutt. Pierre Webo snappet opp en horribel tversoverpasning fra Simon Kjær og spilte videre til Inter-spissen.

Utligningen kom i det 33. minutt. Dennis Rommedahl spilte nydelig frem til Nicklas Bendtner som nettet fra kort hold.

Samuel Eto’o hadde en stor sjanse til å sende Kamerun tilbake i ledelsen, men skuddet gikk i stolpen. Deretter stoppet Thomas Sørensen en avslutning fra Acille Emana.

I det 61.minutt fastsatte Rommedahl sluttresultatet til 2-1 med et velplassert skudd. John Dahl Thomassen kunne økt, men Hamidou Souleymanou reddet mesterlig.

Kamerun vant skuddstatistikken 23-13, men Danmark to altså alle poengene. Daniel Agger var strålende i de bakre rekker. Midtstopperen spilte samtlige minutter og ble kåret til banens beste av FIFA.

Danmarks seier betyr at Nederland, med Dirk Kuyt og Ryan Babel, allerede er klare for 1/8-finalen før siste gruppespillskamp. Danmark og Japan gjør opp om den andre plassen når de møtes på torsdag. Danmark og Japan har begge tre poeng, men danskene har dårligere målforskjell. Dermed må Agger & co. vinne. Kamerun er utslått.