Selge eller ikke selge?

Benítez må avgjøre om Babel kan forlate klubben selv om de røde ikke vil få inn en erstatter før tidligst til sommeren. Strategien er å selge spillere med høy lønn og lite spilletid på førstelaget.

Ryan Babels fremtid i Liverpool er fortsatt usikker, og det vil komme en avklaring dersom Liverpool og Rafael Benítez i felleskap kommer til enighet om at kantspilleren bør selges. Nederlenderen er en av fire spillere som kan bli solgt denne måneden. De andre er Andrea Dossena, Philipp Degen og Andriy Voronin, men Liverpools manager gjorde det nylig klart at Babel er den av de fire han minst vil selge.

Birmingham har testet Liverpools salgsvilje ved å komme med et bud på cirka £9M for Babel, men budet er ikke akseptert på Anfield. Flere europeiske klubber følger 23-åringen, blant annet Galatasaray. Den tyrkiske klubben trenes av Frank Rijkaard, som var Ryan Babels trener i Ajax. Besiktas er også ute etter spilleren.

Birmingham ønsker ingen budkrig om Babels tjenester, og Midlands-klubben har gjort det klart overfor spillerens agent, Winnie Haatrecht, at de kommer til å se på andre alternativer dersom det ikke er mulig å gjennomføre en rask handel.

Det er opp til Benítez om nok en spiller kan forlate klubben selv om en ersatter kan være på plass tidligst til sommeren. Liverpools transferstrategi er å forsøke å selge spillere som er både er på høye lønninger og spiller lite på førstelaget.

Benítez vil kunne hente Maxi Rodriguez på en 18-månederskontrakt pluss enda én spiller, sannsynligvis på lån. Han må likevel avgjøre om det å selge Babel er en logisk del av strategien, vel vitende om at han ikke vil få bruke pengene fra salget til å hente flere spillere i dette overgangsvinduet.