Shelvey håper på 20 kamper

Jonjo Shelvey håper å slå til umiddelbart på Anfield. 18-åringen forbereder seg på sin første sesong i Premier League. Liker best å spille sentralt på midtbanen.

Jonjo Shelvey kom til Liverpool fra Charlton like etter sesongslutt. 18-åringen er en av flere unggutter som er med på Liverpools treningsleir i Bad Ragaz. Den offensive midtbanespilleren har blitt beskrevet av sin tidligere akademimanager som en spiller som har noen av de samme egenskapene som Steven Gerrard

- Å være i Liverpool er det alle barn drømmer om. Da jeg var på skolen og på løkka pleide jeg å late som jeg var en spiller som Steven Gerrard, så det er uvirkelig å tenke på at jeg skal trene med disse spillerne dag ut og dag inn, sier Jonjo Shelvey i sitt første intervju med Liverpoolfc.tv.

- På Charlton-treningene var det bare skudd og five-a-side. Jeg dro hjem klokken 13. I Liverpool får vi ikke dra hjem før klokken 14 eller 15, og det var det jeg trengte. Jeg trengte å komme til et sted hvor jeg kunne lære om spillet fordi det kom til et punkt hvor jeg ikke lærte i Charlton. Jeg er glad for å være rundt de beste menneskene du muligens kan være i nærheten.

- Jeg er veldig spent og kan ikke vente på at sesongen starter. Jeg ønsker å få minst 20 kamper under beltet denne sesongen slik at jeg kan begynne å komme inn i det. Jeg har selvtillit. Du må ha det. Når du er 18 år og blir kastet ut i kamper på Anfield, kan du ikke være redd. Du må gå ut og gjøre det du kan.

Etter å ha representert England på både U16 og U17 ble Shelvey Charltons yngste spiller, og han scoret åtte mål på 49 kamper for London-klubben.

- Det er opplaget en annen livsstil enn i Charlton. Treningene er hardere, alle er profesjonelle av toppklasse, så det er annerledes. Det er annerledes, men jeg nyter det. Det er vanskelig, men jeg takler det. Det er godt å være her.

- Jeg trodde jeg ville få det mye vanskeligere, men jeg har fått mye hjelp fra klubben. Jeg får min mamma og pappa opp hit, noe som gjør det mye enklere. Pappa kommer opp på en mandag og tirsdag, og så følger jeg ham til Lime Street Station på en onsdag morgen før trening. Mamma kommer så opp, og hun vil være der når jeg kommer hjem, noe som er flott fordi hun elsker å lage mat.

- Det har ikke sunket skikkelig inn ennå at jeg kan komme til å spille i Premier League uke etter uke. Det er uvirkelig.

Han kan få oppfylt sine egne drømmer i Liverpool-trøyen, men som West Ham-fans var det hardt å se Steven Gerrard & co vinne FA-cupfinalen mot West Ham i 2006.
- Jeg var i Italia med Charlton på det tidspunktet. Vi så kampen i en pub. Det var noen få Liverpool-fans der inne, og de minnet deg på det hele dagen.

- Jeg er West Ham-supporter, men når du ser Liverpool på tv og hører tilskuerne synge, gir det deg gåsehud. Det vil bli fantastisk å spille der. Jeg kan ikke vente. Jeg kommer nok til å besvime før jeg går utpå.

Shelvey gir en beskrivelse av seg selv.
- Jeg er en all-action-spiller. Jeg kan forsvare, selv om jeg heller vil peise på for å score mål og skape ting. Jeg pleide å spille i hullet bak spissen i Charlton, men jeg foretrekker å spille på sentral midtbane og diktere spillet.

- Fra Premier League på TV virker det som du får mer tid og plass med ballen i forhold til League One, og det passer meg. Jeg kan bare ikke vente med å vise supporterne hva jeg kan.