Shelvey om livet på Merseyside

Jonjo Shelvey er en av de mest lovende spillerne i engelsk fotball, men med sine 18 år vil det nok gå en stund før Liverpool-supporterne får se ham regelmessig på førstelaget.

Jonjo Shelvey signerte for Liverpool i mai, og Liverpoolfc.tv har truffet midtbanespilleren for å finne ut hvordan livet er på Merseyside.

Hvordan er det på Melwood? Annerledes enn hva du var vant med?
- Ja, det er annerledes. Alle mine venner er i London, så jeg ville ha gått ut etter trening der. Her drar jeg hjem og er trøtt etter trening. Jeg sover eller tar ekstratimer i treningsstudioet. Jeg spiser riktig mat og tar milshakene de gir meg.

Du kjeder deg ikke?
- Nei, jeg vil ikke si at noe av det er kjedelig! Det er en ny erfaring. Jeg ønsker å gjøre alt for å bli bedre som spiller og person.

Det er noen av spillere på din alder på Melwood som du tilbringer tid sammen med?
- Jeg kommer godt overens med de fleste av guttene, og jeg har spist noen måltider sammen med Nathan Eccleston. Og jeg har spilt golf med Jay Spearing og Stephen Darby. Darbs vant, men jeg har gitt dem litt problemer. Jeg kjenner selvsagt Paul Konchesky godt (fra Charlton). Han har pratet med meg, så det er bra.

Tar folk vare på deg og hjelper deg, slik at du finner deg til rette?
- Ja, noen av guttene har vist meg rundt i byen. Bare rundt shoppingsenteret og slikt. Spillernes kontaktpersoner, Ray og Jane, har hjulpet meg med å finne bosted her oppe. Hvis du har et problem, så går du til dem.

Savner du vennene dine i London?
- Ja, jeg savner familien og alt det, men dette er jobben min. Jeg kan ikke klage!

Blir su stoppet mye på gaten?
- Ja, straks jeg forlater treningsfeltet så venter fansen utenfor. Det er bare en ære å signere autografer for dem. En gang var også jeg liten og ventet utenfor treningsfeltet. Jeg pleide å dra til West Ham og vente på spillerne der. Det var stort om en av dem stoppet. Etter Jamie Carraghers testimonial samlet de seg rundt bilen min. Det var en ny erfaring for meg.

Hvilke autografer fikk du fra West Ham-spillerne?
- Paulo Di Canios, og jeg tror jeg fikk Joe Coles. Og fra Trevor Sinclair, Michael Carrick etc.

Skal du fortelle Joe Cole om det?
- Nei, det holder jeg hemmelig.

Du har allerede nevnt Jamies testimonial. Hvordan har det seg at du spilte der?
- På fredag var jeg tilbake fra landslagsoppdrag. Jeg så navnet mitt på skjermen i garderoben. Jeg hadde planlagt å reise hjem, men jeg avlyste selvsagt.

Hvordan var det å spille på Anfield for første gang?
- Det var en stor ære å spille på Anfield i Jamie Carraghers testimonial. Jeg vil få innrammet trøyen som jeg brukte. Du hører om publikum, og jeg har sittet i direktørboksen et par ganger, men det å faktisk være på banen, høre The Kop, kan ikke beskrives med ord. Det var en uvirkelig opplevelse.

Og du scoret nesten.
- Ballen falt ned til meg, så jeg ville klemme til, men jeg fikk ikke skikkelig treff. Den gikk utenfor stolpen. Forhåpentligvis kommer det flere sjanser, men jeg var oppgitt etterpå. Hvis jeg får en ny mulighet, skal jeg sette den.

Ga det mersmak?
- Selvsagt ønsker jeg å spille mer og få mer førstelagserfaring, men jeg er fortsatt ung. Det vil komme med tiden. Jeg må trene hver dag og jobbe hardt. Jeg er ennå ung og har fortsatt mye å lære.