Skadefri Aquilani imponerer

Liverpools medisinske sjef, Peter Brukner, sier at ankelen til Alberto Aquilani ikke lenger er et problem, slik den var det forrige sesong. Vanskelig sommer for legeteamet.

Alberto Aquilani startet kun 13 kamper forrige sesong, etter å ha blitt hentet inn på en overgang som kan koste Liverpool opp mot £20M. Liverpools nye medisinske sjef, australske Peter Brukner, forklarer at den ankelopererte Aquilani slet fysisk det foregående år, men at han nå er fullstendig skadefri og imponerer på trening.

- Ankelen til Albert, som var et problem i fjor, er nå hundre prosent leget, forteller Brukner til LFC Weekly. – Han er i gang med treningen og har virket veldig skarp.

- Han må fortsette å arbeide med et spesielt program som skal hindre skader og hvis han gjør det, da er jeg sikker på at supportere vil få se ham på sitt beste da sist sesong var veldig frustrerende når det gjaldt skader.

Brukner sier videre at de neste ukene blir en utfordring for hans stab, da stadig nye spillere vil komme tilbake for å starte oppkjøringen etter VM.

- Det er trolig en av de vanskeligste somrene jeg kunne ha valgt som ny lege i en klubb, hvor mange spillere har representert forskjellige land i et sluttspill. Alle spillerne kommer tilbake til ulike tider.

- VM-spillerne har fått tre ukers fri etter at de kom tilbake fra Sør-Afrika. De to første som kommer er Milan Jovanovic og Sotirios Kyrgiakos, som blir med oss til Sveits (avreise i morgen, onsdag). Den neste gruppen vil være de engelske guttene, Martin Skrtel og Daniel Agger, som vil ha tre eller fire dager på Melwood før vi kommer tilbake fra Sveits. Samtidig med at vi kommer tilbake vil også de som spilte for Argentina, Nederland og Spania være på plass.

- En slik oppkjøring er en utfordring. Jeg vil anta at de som har vært med i VM vil være i rimelig bra form uansett. Du mister ikke mye på tre uker og de vil ha vært i kontakt med oss angående hva de skal gjøre i den perioden.