Skrtel ser frem til sitt første VM

Martin Skrtel og hans Slovakia debuterer i VM-sammenheng neste måned. Han håper å komme i form i tide. Ny dag med ryktebørs: Riera i byttehandel mot serbisk fyrtårn?

Martin Skrtel pådro seg i februar en metatarsalskade som holdt han ute for resten av sesongen. Mange vil hevde det var en veldig unødvendig duell å satse så hardt i, men den sterke slovaken er ikke kjent for å trekke seg, og skadet seg i situasjonen. Slovakia er klare for sitt første VM-sluttspill, og Martin er i troppen til tross for manglende kamptrening de siste månedene.

Slovakia har nå to treningskamper, mot Kamerun og Costa Rica, hvor Liverpools nummer 37 må vise at han kan komme seg tilbake på et høyt nivå.

- De to kampene vil bli veldig viktige for meg. Målet mitt er å trene hver dag for å bli klar til disse to kampene, og kanskje vil de vise meg hvordan jeg føler meg og hvilket nivå jeg kan spille på. Først må jeg bli trent tilbake i god form, og så må jeg finne tilbake til nivået jeg presterte på før jeg ble skadet. Det vil hjelpe meg med å bli klar for VM-sluttspillet, sier Skrtel til LFC Magazine.

- Fordi det er det første VM-sluttspillet for Slovakia, er det en stor ting for alle slovakere. Vi ser frem til turneringen, og håper vi kan vise vårt beste og produsere noen gode resultater der, avslutter Skrtel.

Slovakia er i gruppe F, med New Zealand, Paraguay og Italia.

Ny dag med ryktebørs
Albert Riera har utvilsomt fremtiden sin i en annen klubb en Liverpool FC, etter å verbalt ha gått ut mot Rafael Benítez to ganger i og etter en sesong med lite spilletid. Han har tidligere blitt linket til tyske klubber som Stuttgart og Schalke 04 - etter at avtalen med Spartak Moskva gikk i vasken tidligere i vår.

I følge rapporter i Spania skal Valencia nå ha fattet interesse for vingen, ettersom de har store økonomiske problemer, og har måtte selge David Villa - og også kan komme til å måtte selge Juan Mata og David Silva i løpet av sommeren. Liverpool på sin side skal være interessert i Valencias Nicola Zigic - en spiller som av mange sammenlignes med Peter Crouch.

Valencia skal kreve mellom €3-4 millioner i tillegg til Riera, for å gi slipp på serberen, som ikke har vært noen suksess i Los Che. Valencia betalte i 2007 hele £20 millioner for den 2 meter og 2 centimeter høye angriperen, etter at han hadde storspilt for Racing Santander etter å ha bøttet inn mål for Røde Stjerne. I 2008 ble han tilbakelånt til Racing Santander, hvor han igjen hadde stor suksess, med 13 scoringer på 19 kamper.

Denne sesongen har han vært tilbake i Valencia - men har måttet finne seg i å være backup, og dermed skal han være lysten på å finne seg en ny klubb. Også Aston Villa og Birmingham skal være interessert i spilleren.