Skuffende start for England

Både Steven Gerrard og Glen Johnson startet Englands åpningskamp mot USA i gruppe C. Carra spilte en omgang. Kaptein Stevie G ga engelskmennene ledelsen, men en keepertabbe sørget for poengdeling.

England startet verdensmesterskapet med kamp mot USA, sannsynligvis gruppens hardeste utfordrer, og de røde hadde to spillere med fra start. Både Glen Johnson og kaptein Steven Gerrard er selvskrevne i Fabio Capellos ellever - mens Jamie Carragher måtte nøye seg med en plass på benken.

Steven Gerrard virket veldig spillesugen, og ga England tidlig ledelsen, etter forarbeid av tidligere Liverpool-spiss Emile Heskey. Robert Green hadde en forferdelig keepertabbe som sørget for 1-1 - og det ble også sluttresultatet til tross for at England presset brukbart i andreomgangen. Jamie Carragher kom inn i pausen for Ledley King da Tottenham-spilleren ble skadet, og markerte seg med en stygg takling og en svak løpsduell med Bradley. Utenom det var ikke Carra særlig involvert, ettersom det var England som kjørte kampen.

Både Steven Gerrard og Jamie Carragher pådro seg gult kort i kampen. Etter kampen nektet kaptein Steven Gerrard å kritisere uheldige Robert Green.

- Vi fortjente bedre, men det var en vanskelig kamp. Det viktigste er bare å ikke tape den første kampen. Planen var å vinne, men vi var uheldige og slapp inn et uheldig mål, og klarte ikke snu det til seier. Målet nå er å klare syv poeng, sa Steven Gerrard til media etter kampen.

- Målet til amerikanerne var bare en sånn ting som skjer, du kan ikke klandre målvakten. Vi må støtte keeperen, og Robert vil lære fra dette. Han vil komme styrket fra det, og spille en viktig rolle fremover, avslutter Stevie G.