Solid gresk erstatter

Sotirios Kyrgiakos har vært en av Liverpools beste spillere de tre siste kampene, og ifølge Rafael Benitez utfører den svære grekeren nå den jobben han var hentet inn for å gjøre.

I kjølvannet av at Sami Hyypiä reiste til Tyskland og unge midtstoppere ikke imponerte under pre-season, fikk Rafael Benitez under en økonomisk trang avslutning av transfervinduet i sommer hentet inn Sotirius Kyrgiakos som et rutinert fjerdevalg til det sentrale forsvaret. Etter en varierende start i Liverpool har grekeren nå kommet tilbake på laget som følge av skade for Daniel Agger og det at Jamie Carragher er blitt bedt om å vikariere på høyrebacken. 30-åringen har fulgt opp med gode kamper mot Stoke, Tottenham og Wolverhampton.

- Alle her vet at han er en god proff, en virkelig hyggelig kar og lagkameratene kan se at han er en som vil gjøre alt for dem, sier manager Rafael Benitez til Liverpool Echo om Kyrgiakos.

- Selv om han ikke er på laget, vet du at han vil arbeide hardt. Soto visste da han kom hit at han bare ville få spille i enkelte kamper, men ønsket å utvikle seg som spiller. Når han har kommet inn, har han gjort den jobbet vi har bedt ham om.

- Han er god i lufta og han er tøff. Du må huske på at Sami var utrolig for oss, fortsetter Rafa om spilleren som skal fylle skoene til legenden Sami Hyypiä. - Mot slutten spilte han ikke mange kamper, men han var like viktig på grunn av sin personlighet og den rollen han hadde i troppen.

- På banen fikk han ikke mye spilletid da vi hadde Martin (Skrtel), Daniel (Agger) og Carra. Da han reiste erstattet vi ham med Soto, og han visste nøyaktig hvilken situasjon han kom til. Han har gjort det virkelig bra.

- Sami var glimrende med ballen, han kunne bruke begge bein og var en god pasningsspiller. Han kjente også Premier League ut og inn. Soto har imidlertid sine egne kvaliteter. Han må lære å tilpasse seg, men han er i ferd med å gjøre det.

Kyrgiakos forventes å beholde plassen til kampen mot Bolton, motstanderen han debuterte mot for Liverpool i 3-2 seieren i august.