SOS bebuder nye aksjoner

Supporterunionen Spirit of Shankly akter å fortsette aksjonene mot eierne i tiden som kommer, etter at ca 9000 deltok i protesten som ble holdt i etterkant av Sunderland-kampen. Protestmarsj i forkant av Blackpool-kampen.

Spirit of Shankly holdt et ekstraordinært årsmøte på Zeligs i Liverpool sentrum i forkant av Sunderland-kampen. Der møtte det 500 bekymrede supportere. Merseyside-politiet har i tillegg estimert at 9000 supportere deltok i «sitt igjen»-protesten etter siste fløytesignal mot Sunderland.

SOS ønsker Hicks og Gillett ut av klubben så fort som mulig, og oppfordrer Royal Bank of Scotland til å nekte amerikanerne refinansiering av lånet som forfaller i oktober. SOS ønsker også støtte fra de tre andre styremedlemmene (Broughton, Ayre og Purslow) til tiltak slik at Liverpool FC i fremtiden blir eid av supporterne.

Kommende helg akter SOS å legge ytterligere press på eierne, RBS og klubbens styre. Supporterunionen har satt sin egen deadline for når eierne skal være ute av klubben, nemlig 31.oktober. Nå planlegger de en protestmarsj i forkant av Blackpool-kampen på søndag. Den starter kokken 13.45 lokal tid ved supporterklubbens lokaler i Walton Breck Road, og går opp til stadion.

- Dette er enda en mulighet til å demonstrere mot Hicks og Gillett, og å promotere supporterne som den eneste pålitelige løsningen av eierproblematikken. Vi planlegger også ytterligere protester om klubben og RBS ikke innser hvor viktig det er å ikke støtte Hicks og Gillett finansielt, og dersom de ikke støtter at klubben blir supportereid, heter det på SOS sin nettside.

- Vi er løsningen på eierspørsmålet. Supporterne er løsningen. Med denne marsjen akter vi å fortelle dem det. Vi akter å fortelle at vi ikke ønsker Tom Hicks og George Gillett som eiere lenger. Vi ønsker ikken forlengelse av lånene. Vi ber om at klubben blir gitt en ny frisk start. Vår fotballklubb trenger oss, melder SOS videre.

I lignende marsjer som den som arrangeres nå på søndag har opptil 5000 supportere deltatt.

- Denne marsjen er for at alle supportere skal komme sammen, stå samlet og snakke med en stemme. Uansett om du går på kampene eller ei, er lokal eller utenbys fra, så oppfordres du til å være med å støtte vår kampanje, skriver SOS.