SOS oppgitt over kaos på styrerommet

Supporterunionen Spirit of Shankly er lei av gjeld, deadlines, løgner og usikkerheten rundt et eventuelt salg av klubben. Organisasjonen retter igjen tungt skyts mot klubbens amerikanske eiere.

Følgende står å lese på SOS sine nettsider i dag:

"På banen har Liverpool FC nådd en ny semifinale i Europa. Utenfor banen opplever vi finansielt kaos, stadige kuvendinger, nye spekulasjoner og handlinger som resulterer i flere spørsmål enn svar.

Tom Hicks og George Gillett kom til Anfield på kort varsel i midtuken, etter å ha blitt tvunget til å reise til London for å diskutere klubbens økonomi. De forlot Anfield enda raskere, ti minutter før kampen var slutt, flankert av sine nå obligatoriske livvakter. Dette for å unngå Spirit of Shanklys "Not Welcome Here"-protest. At eierne igjen satt i hver sin ende av direktørboksen bare understreker at dette rotet nå må få en løsning.

Etter å ha snakket med Royal Bank of Scotland og sine advokater, virker det som løsningen er å utnevne en ny formann. Tom og George går av som formenn, men fortsetter å eie klubben. Hvor lenge de kommer til å eie den blir ren gjetning. Media spekulerer i at Barclays Capital er utnevnt til å forsøke og selge fotballklubben.

For oss supportere står mange spørsmål ubesvarte, og de siste opplysningene fører til enda mer presserende spørsmål om hva som skjer på styrerommet i klubben. Hvem er det som utnevner denne nye formannen - er det Hicks og Gillett, slik at den nye formannen skal ta vare på deres interesser? Er det RBS, som utnevner ham for å sørge for at de får sine penger tilbake?

Ferske kommentarer fra Fernando Torres og Rafael Benitez viser at situasjonen er langt fra idyllisk når det gjelder Liverpool og transfermidler, selv om Tom, George og Christian Purslow hevder det motsatte. Torres snakket om at vi må selge spillere. Selv ønsker han å kjempe om titler i Premier League, Champions League eller Europa League, men sier at vi trenger å kjøpe 4-5 klassespillere for å være konkurransedyktige. Spillere som er bedre enn de vi har. Benitez snakket om konsekvensene av manglende investeringer, og sa seg enig med Torres i at vi er nødt til å selge spillere for å få inn penger. Han slo fast at vi trenger en investor, slik at vi kan bli konkurransedyktige. Det blir vanskelig å ta et steg fremover uten penger, men Benitez håpet at det blir lettere fordi det ikke har vært brukt penger på spillerkjøp det siste året.

På dette tidspunkt skulle manageren begynt planleggingen av neste sesong, men slik situasjonen er nå må han ikke bare lede laget, men også tenke på økonomien og fronte salget av klubben. Han møtte Rhone-gruppen, men salget ble aldri noe av. At spillerne er bekymret, viser at de ønsker situasjonen avklart like sterkt som oss supportere.

Så hvor er investeringen både de og vi ønsker? Christian Purslow sa den ville komme ved nyttår, deretter rundt påsketider. De datoene har kommet og gått, og nå som Rhone-gruppen har forlatt forhandlingsbordet, hvor skal investeringen komme fra? Får vi nå se Barclays Capital lete etter investorer? Hva er da posisjonen til Christian Purslow nå, ettersom han sa at hans jobb kun var å finne en investor som var villig til å skyte inn £100M? Vi venter fortsatt på svar fra Mr Purslow, og aksepterer ikke hans forakt for fansen.

Royal Bank of Scotland forlanger sine £100M tilbake, og Liverpool FC må gi dem disse pengene. Mens klubben forholder seg taus, har parlamentsmedlemmet Jim Cousins oppfordret supporterne til å fortsette protestaksjonene, og har stilt spørsmål om gjelden er av en slik art at skattebetaleres penger kan gå tapt. Det er på tide at RBS forteller supporterne hva som foregår, og erkjenner interessene til de som betaler gildet.

Og hva med Premier League? De er tause, beskytter sin merkevare og teller supporternes penger, mens fotballens fremtid kan bli skadelidende.

Når vil de ta ansvar, og si at nok er nok? Vi får håpe de reagerer snart. Har du ikke kontaktet dem, gjør det, og gjør det klart hva du forventer av dem. Får vi ikke svar fra dem snart, vil vi oppsøke dem.

Dette handler ikke om hvem som spiller venstreback og høyreback, hvem som bør spille sentralt på midtbanen, og når bytter skjer. Det handler ikke om hvem som leder laget. Det handler om fremtiden til vår fotballklubb.

Det handler om å beskytte og ta vare på vår historie, vår arv og våre tradisjoner. Ikke bare for oss selv, men for fremtidige generasjoner med røde. Tar vi ikke til motmæle nå, og gjør noe for å stoppe det som skjer, hva vil da være igjen av klubben vår når støvet legger seg og man har ryddet opp i rotet?

Vi har en sjanse til å vinne det som virker som et slag som aldri tar slutt. Vi kan og vil få svarene på våre spørsmål. Vi kan greie å oppnå det som er best for vår fotballklubb. Alt som behøves er vilje og handlekraft. Tenk på vår fortid og se mot fremtiden. Det er verdt å kjempe for."