SOS skal fortsatt kjempe for fansens interesser

John McKenna, talsmann for Spirit of Shankly, forteller at supporterunionen fortsatt skal kjempe for Liverpool-supporternes interesserer også etter at George Gillett og Tom Hicks er ute av klubben.

Supporterunionen Spirit of Shankly ble dannet i januar 2008 først og fremst med formål om å få Hicks og Gillett ut av klubben, men har hele tiden også jobbet med andre supporterrelaterte saker.
- For de supporterne som kjempet lenge og hardt for å bli kvitt Hicks og Gillet, var det spesielt å se det skje i år, uttaler McKenna til Liverpool Echo.

- Med dem borte kan vi endelig komme oss videre og begynne å snakke om fotball igjen. Det var et stort skritt for Liverpool-supporterne og Liverpool FC å kunne legge det bak oss.

- Mye av årsaken til at vi ble dannet var Hicks og Gillett. Vi begynte å se på eierskapet i klubben, men da så vi også andre saker.

- Vi representerte fansen når det gjaldt billetter og reiser – fra å sette opp busser til å forbedre standarden og verdier for supporterne.

- Vi kjemper også for å sikre at bydelen Anfield blir involvert. Man må ta vare på det lokale området, men Anfield er et område som har blitt neglisjert og vi ønsker å påpeke det.

Innledende samtaler med eierne John W Henry og Fenway Sports Group har vært positive. SOS håper det er starten på en ny ære mellom eiere og supportere.
- Når du bruker vesentlig med penger på å følge laget ditt over alt, så fortjener du å bli hørt. Under Hicks og Gillett gikk pengene til å betale renter, men vi hadde ingenting å si. Som resultat sto supporterne frem og kjempet.

- SOS ønsker ikke et skjørt forhold til klubben. Vi ønsker bare å jobbe sammen i samme retning til fordel for fotballklubben

- De nye eierne har gjort det bra så langt. Det var positivt at de møtte oss. De har tydelig lært av feilene fra Hicks og Gillett.

- De har ikke tynget klubben med gjeld. De har lyttet og brukt enhver mulighet til å beskjeftige seg med supporterne. Det har ikke kommet noen falske løfter.

En av de store sakene i 2011 gjelder stadionanlegget, enten fornye nåværende Anfield eller bygge ny storstue i Stanley Park. SOS mener at banedeling med Everton er uaktuelt.
- Folk blir med i supporterunionen hele tiden. Den vokser fordi fansen innser at vi nå har en genuin røst i klubben og våre synspunkter blir hørt. Det er noe vi ikke kan sette en pris på.

- Det gjelder ikke bare i Liverpool. Vi har medlemmer fra hele verden som innser at dette er måten å bli hørt på.

- Fremover er stadionsaken en stor ting, Supporterne fortjener opplagt å ha sitt å si uansett hva som skjer. Tross alt er det vi som skal fylle den.

- Når vi har stemt på møter tidligere, har det vært overveldende motstand mot banedeling, og det var tilfredsstillende å høre eierne nylig si: ”Hvis fansen ikke ønsker det, så er det greit”.

- Når det gjelder å bli værende på Anfield eller flytte til et nytt stadion, ønsker vi bare en plan og bli presentert med hva alternativene er. Så vil vi være i stand til å ta en skikkelig beslutning.

SOS og ShareLiverpool FC har gått sammen i håp om å kjøpe en eierandel i Liverpool FC i fremtiden.
- Det er utopi for supporterne å eie klubben. Det er urealistisk å tro at du over natten kan kjøpe 100%, men fansen ville like å ha en andel og en supporter i styret.

- SOS og ShareLiverpool gjør mye arbeid når det gjelder supportereierskap. Vi ønsker å legge frem planer for de neste fem eller ti årene. I mellomtiden er vi her for å håndtere supportersaker.

- De nye eierne kjenner våre ideer og hva vi ønsker. For tiden er de ennå i en tilpasningsperiode og de fleste tankene er rettet mot fotballmessige saker.

- Men vi håper å snakke med dem i mer detalj de kommende månedene. Hvis en andel skulle bli tilgjengelig, ville folk stå i kø for å eie en del av klubben de så høyt elsker.