Spearing drømmer om Wembley

Jay Spearing spiller play-off semifinale for Leicester mot Cardiff på Walkers Stadium kommende søndag. Nå drømmer den utlånte midtbanespilleren om å få spille finale på Wembley for ”revene”.

Beseires Cardiff over to kamper, venter Blackpool eller Nottingham Forest i play-off finalen for Spearing & co.

- Tanken på å få spille på Wembley og hjelpe Leicester tilbake til Premier League er motiverende. Men jeg skulle gjerne ha nådd Wembley med Liverpool. Det var skuffende at Liverpool ikke nådde opp i Carling Cup og FA-cupen denne sesongen, sier Spearing til Liverpool Echo.

- Ingen er fornøyd med sesongen i Liverpool. Nå må vi bare legge dette året bak oss, se fremover og forberede oss til neste sesong. Målet må være at Liverpool igjen skal bli et topplag som kjemper om trofeer, legger han til.

Spearing sluttet seg til Leicester på et tre måneder langt utlån i mars, og har vært en kjempehit i Championship-klubben.

- Det er sterk konkurranse om plassene her, så jeg kan ikke hvile på laurbærene. Selv om jeg har spilt de fem siste kampene, er det ingen automatikk i at jeg starter mot Cardiff, sier 21-åringen.

Selv om han trives i Leicester, så er målet å returnere til Liverpool og spille seg inn i førstelaget neste sesong.

- Nivået i Championship er bra. Jeg har spilt mot svært rutinerte spillere. Vi har hatt noen tøffe kamper mot lag som Reading, Cardiff, Middlesbrough, West Bromwich og Preston. Jeg har definitivt hatt nytte av dette oppholdet, ved at jeg har fått spilt førstelagsfotball hver eneste uke.

- Det er selvsagt skuffende å ikke få nok spilletid i din moderklubb. Men jeg kan i grunnen ikke klage, når spillerne foran meg i køen heter Steven Gerrard og Javier Mascherano.

- Jeg følte at jeg måtte dra på utlån på dette tidspunktet i karrieren, for å få litt førstelagserfaring og spille flere kamper. Jeg håper det vil ha hatt en positiv effekt når jeg returnerer til Liverpool. Forhåpentligvis vinner vi play-off. Deretter kan jeg begynne å kjempe for en plass på Liverpools førstelag igjen.

- Rafael Benitez  fortalte at jeg måtte reise ut for å få litt erfaring, men han ønsker meg tilbake igjen så snart låneoppholdet er over. Han sa til meg at døren ikke er stengt for meg i Liverpool. Jeg var glad for å høre det, og det gir meg selvtillit å spille i Leicester og få lov til å bevise at jeg duger på dette nivået. Nå handler det om å tilegne seg mest mulig rutine.

Dersom Leicester slår Cardiff i semifinalen, har Spearing muligheten til å bli den første Liverpool-spilleren til å løfte et trofé på nye Wembley.

- Vi har hjemmekamp på søndag, så vi vil gå offensivt til verks. Vi har gjort mange mål på hjemmebane i det siste. Det må vi fortsette med. Jeg håper vi legger grunnlaget med et godt resultat hjemme.

- Jeg var litt nervøs med tanke på at dette var mitt første låneopphold borte fra Liverpool, men alt har fungert svært bra. Nå håper jeg bare vi når Wembley-finalen.