Spearing fra start

Jay Spearing spilte sin første kamp fra start for Leicester i kveld. Jakub Sokoliks Tsjekkia klare for U17-EM, mens Stephen Sama må vente i spenning. Intet sluttspill for Krisztian Adorjan og Patrik Poor.

Liverpools utlånte midtbanespiller, Jay Spearing, spilte sin første kamp fra start for Leceister i kveld, da "revene" tapte den viktige bortekampen mot Cardiff. Sluttresultatet ble 2-1 til vertene, etter at de ledet 2-0 ved pause. Spearing var på banen i samtlige 90 minutter. Leicester ligger etter dette tapet på 6.plass i Championship, noe som er den siste play-off plassen. De har fire poeng å gå på ned til Blackpool på 7.plass. Cardiff er etter kveldens seier oppe på 4.plass, fire poeng foran Leicester.

Sokoliks Tsjekkia klare for U17-EM
Liverpools Stephen Sama spilte hele kampen da tittelforsvarer Tyskland U17 slo Serbia 4-1 i eliterunden av EM-kvalifiseringen i Aarau i kveld. Trass i det gode resultatet havnet tyskerne bak Sveits i gruppen, men har fortsatt sjansen til å bli beste gruppetoer og derigjennom nå EM-sluttspillet i Liechtenstein. Tyskerne må nå vente til de tre siste gruppene gjør seg ferdig de to neste kveldene, for å se om det blir noe sluttspill på dem.

Vertsnasjonen Sveits vant altså gruppen, og er dermed klare for sitt tredje EM-sluttspill på rad i denne årsklassen, etter at de slo Krisztian Adorjans Ungarn 3-1 i kveld. Adorjan scoret for øvrig Ungarns trøstemål på et soloraid tolv minutter ut i annen omgang. Adorjan spilte hele kampen og pådro seg også gult kort. Patrik Poor var også på banen samtlige minutter. Ungarn endte sist i gruppen, med bare ett poeng, og dermed blir det ikke noe EM-sluttspill på Adorjan og Poor.

En som imidlertid er klar for EM-sluttspillet er Jakub Sokolik. Liverpool-spilleren spilte riktignok bare de siste fem minuttene pluss overtiden da hans Tsjekkia noe overraskende slo Nederland 1-0 i Breclav. Før kampen ledet Nederland gruppen med tre poeng, men kveldens resultat medførte at Tsjekkia gikk videre på innbyrdes oppgjør. Dette er første gang Nederland ikke når sluttspillet siden 2006. Tsjekkia nådde med dette sitt første U17-sluttspill siden de tapte 2006-finalen på straffespark. I den andre kampen i gruppen spilte Georgia og Ukraina uavgjort 2-2. Sokolik og Tsjekkia kan nå se frem til trekningen av sluttspillet, som gjøres 7.april. Sluttspillet finner sted i Liechtenstein i tidsrommet 18-30.mai.