Spekulasjonene om Rafa øker

The Times er en av en rekke engelske aviser som antyder at søndagens kamp mot Chelsea kan bli den siste som Rafael Benitez leder foran The Kop.

Hardnakkede rykter fra Italia fastholder at man i Juventus føler seg sikre på at Rafa blir deres manager fra og med neste sesong. Et Liverpool med en eiersituasjon og økonomi i nærmest kaos vil neppe ha mulighet uansett til å kvitte seg med en manager som skal ha i sin kontrakt en klausul om en kompensasjon på etter sigende £16M 24 timer etter brutt avtale. Skulle imidlertid en storklubb komme inn å betale ut Benitez kan det være en løsning alle parter vil være fornøyde med.

Ifølge Oliver Kay i The Times skal Liverpools ledelse mene at Rafael Benitez ”spiller et spill” samtidig som han vurderer et tilbud fra Juventus. Spanjolen skal klart ha uttrykt at klubben nå må hente inn nye spillere etter at han de siste årene har balansert budsjettet, men hvorvidt han kan få slike garantier virker tvilsomt så lenge LFC er til salgs og er påført en kraftig og handlingslammende gjeld.

”Kilder på Anfield sier at situasjonen er blitt stadig mer uholdbar for begge parter”, skriver The Times. De bekrefter imidlertid at kontrakten til Rafa og den usikre eiersituasjonen kan skape problemer og utsette en endelig avgjørelse. Hvis Rafael Benitez imidlertid skulle bli fristet av et tilbud fra Torino kan situasjonen raskt forandres.

”Styret i Liverpool vil ikke stå i veien dersom Benitez ønsker å gå til Juventus eller noen annen klubb, noe som i det minste vil spare dem kompensasjon”, mener Oliver Kay.

Det vil garantert bli mer skriverier om fremtiden til Rafa over helgen, og søkelys vil bli rettet mot søndagens kamp mot Chelsea av flere årsaker.