Spent på transferbudsjettet

Rafael Benitez venter spent på om han får penger å rutte med på transfermarkedet i sommer. UEFA forlanger at Liverpool forandrer reiseplaner.

Rafael Benitez venter spent på hvilket transferbudsjett han får å rutte med i sommer.

- Jeg tror ikke vi trenger å selge noen av våre beste spillere. Alt avhenger av om investorer kommer inn eller ikke. Planen er å beholde ryggraden i laget, siteres Liverpool-manageren av Press Association.

- Jeg vil ikke gå inn på eksakte beløp, men Fernando Torres og Jamie Carragher mente vi trengte 4-5 nye spillere. En klassespiller koster fort £15M-£20M. Så med 3-4 spillere blir det fort summer av det. Jeg mener vi trenger fire spillere, legger han til.

- Vi har hatt problemer med Alberto Aquilani, fordi det tok lenger tid å bli frisk av ankelskaden enn det som var forventet. Vi snakker også om presset på de nye spillerne. Av og til henter du inn noen som det viser seg trenger lenger tid til å finne seg til rette. Du kan ikke garantere noe.

Våre speidere jobber veldig hardt. Vi har noen transfermål, og vi må bestemme oss for om vi skal prøve å kjøpe disse spillerne. Men det kan være for tidlig med fremstøt ennå. Kanskje spiller de i Champions League eller er i sesongavslutningen i sin liga, så vi må vente litt.

- VM er også en skummel faktor. Dersom en spiller gjør det veldig bra der, vil verdien hans gå opp. Så det vil være viktig å gjøre ting før VM, om vi får til det.

- Det er også viktig at vi produserer egne spillere. Dette er det første året jeg har hatt kontroll med akademiet. Vi har ikke produsert en spiller på 13 år, noe som er et stort problem.

UEFA krever endring i reiseplaner
Liverpools tropp har reist sent til utlandet i forbindelse med de to siste bortekampene i Europa League, mot Unirea og Benfica. Nå forlanger UEFA at de røde ankommer Madrid tidligere i forbindelse med semifinalen mot Atletico den 22.april. Dette for å tilfredstille krav fra pressen, som ønsker pressekonferansen tidligere for å rekke sine deadlines.