Spørsmål om tid før Mascherano går

Ifølge spanske aviser er det nå et spørsmål om tid før Javier Mascherano er klar for Barcelona.

Javier Mascheranos sitt-ned-aksjon i forkant av gårsdagens kamp mot Manchester City, tok vekk mye av fokus rundt selve kampen. Hodgson bekreftet da også etter kampen at midtbaneankeret ikke hadde rett fokus til å fortjene en plass i startelleveren og at han ikke aktet å selge spilleren før det rette budet kommer.

"Svært snart", skriver spanske medier om tidspunktet for når Mascherano er klar for Barcelona. Problemet er både pengene, som Liverpool ikke mener er mange nok, og verdisettingen av den tidligere Arsenal-spilleren Alexander Hleb.

Avisen Sport mener å vite at Mascherano allerede er enig med Barca om en kontrakt verd 5,5 millioner euro per sesong i fire år. Den delen av overgangen synes grei.

Det gjør derimot ikke de pengene som Liverpool skal ha for å la Mascherano gå. Hodgson har gjort det krystallklart at 21,3 millioner pund er summen Liverpool skal ha. Et bud på 12,3 millioner pund, plus Hleb, er allerede avslått.

Verdisettingen av den hviterussiske midtbanespilleren er, i tillegg til alt for lite pundsedler, et usikkerhetsmoment. Sport skriver at Liverpool er uenige med katalanerne i at 29-årige Hleb er verdt 3,7 millioner pund. The Reds mener han kun er verdt 1,2 millioner pund.

Til tross for det til dels store gapet mellom summene, så forventer Sport og andre spanske medier at en enighet skal oppnås i løpet av dette overgangsvinduet, som lukkes om en knapp uke.