Sterk statistikk mot de blå

Liverpool har aldri tapt mot Everton på Anfield under Rafael Benitez, og en må tilbake til det forrige århundret siden sist det ble liganederlag mot naboen foran The Kop.

Noe av det Rafael Benitez lærte under sin første sesong som manager i Premier League var at en ikke skal undervurdere naboen fra andre siden av Stanley Park. Med et lag hvor han bl.a. hadde Salif Diao på midtbanen istedenfor Xabi Alonso, og også spillere som Josemi, Sinama-Pongolle og Mellor på laget, ble det tap 0-1 på Goodison i spanjolens første Merseyside derby.

Siden har det imidlertid gått bedre. Totalt i ligaen har Rafa 7 seire, 2 uavgjort og 2 tap mot Everton. Det andre tapet, også det på Goodison, var en kamp som spesielt Pepe Reina og Jamie Carragher vil ønske å glemme da man tapte 3-0 i 2006/07. De øvrige fire kampene foran rivalenes hjemmepublikum har endt med rød seier.

På Anfield er statistikken 3 seire og 2 uavgjorte før morgendagens tidlige avspark, med Rafa som manager.

En må helt tilbake til 27. september 1999 for å finne siste gangen Everton vant en ligakamp på den røde siden av Stanley Park. Da Kevin Campbell scoret målet i en kamp hvor både keeper Sander Westerveld og Steven Gerrard ble utvist. 17 røde kort i dette lokalderbyet siden Premier League ble innført i 1992/93 er for øvrig rekord.

Totalt sett har Liverpool vunnet 83 ganger mot rivalen, Everton har seiret ved 65 anledninger og ved 64 tilfeller har poengene blitt delt broderlig.