Storseier til City - Spurs tapte

Manchester City knuste Burnley 6-1 på Turf Moor. Tottenham tapte 1-3 borte mot Sunderland. City har dermed overtatt 4.plassen, og ligger fem poeng foran Liverpool.

Manchester City tok over 4.plassen og styrket målforskjellen sin med en 6-1-seier borte mot Burnley. Kampen var i realiteten avgjort allerede etter seks og et halvt minutt. Da hadde Adebayor, Bellamy og Tevez nettet for gjestene. Viera og Adebayor økte til 5-0 før pause. Ingen lag har ledet mer ved sidebytte i Premier League denne sesongen. Vincent Kompany ga City 6-0, før Fletcher reduserte med 20 minutter igjen av kampen.

Tottenham tapte 1-3 borte mot Sunderland. Hjemmelaget fikk en fantastisk åpning på kampen med scoring av Darren Bent allerede etter 36 sekunder, sesongens raskeste nettkjenning i Premier League.  Samme mann satte inn 2-0 fra krittmerket i det 29.minutt.  Dommer Lee Mason ga "The Black Cats" ytterligere to straffespark, men Heurelho Gomes reddet begge ellevemetersforsøkene fra Bent. Innbytter Peter Crouch sendte Tottenham tilbake i kampen med en redusering i det 72.minutt. Den tidligere Liverpool-spilleren Bolo Zenden fastsatte sluttresultatet til 3-1 med et nydelig volleyskudd fra skrått hold fire minutter før slutt.

Aston Villa tok tre poeng mot Bolton på Reebok Stadium. Ashley Young nettet kampenes eneste mål i det 11.minutt. Everton møter West Ham i morgen.

Manchester City, Tottenham, Liverpool og Aston Villa har nå spilt 32 kamper. Manchester City står med 59 poeng og Tottenham 58 poeng, mens Liverpool og Aston Villa begge har 54 poeng. Villa ligger bak Liverpool på svakere målforskjell.

I kampen om ligagullet tok Chelsea en viktig 2-1-seier borte mot Manchester United. London-laget har nå tatt over tabelltopp, to poeng foran United. Liverpool-Chelsea i nest siste ligarunde kan bli meget avgjørende både for utfallet av ligagullet og kampen om 4.plassen.

Oppdatert Premier League-tabell finnes her.