Styret blokkerer pantsettelse

Gillett og Hicks har flere ganger forsøkt å refinansiere lånet sitt. Senest prøvde de å pantsette klubbens eiendeler - stadion, treningsanlegg, spillere og garanterte tv-inntekter.

Da Tom Hicks og George Gillett forsøkte å finne £290M for noen måneder siden, ville de pantsette spillere og stadion. Styret stemte i mot forslaget og skaffet seg samtidig juridisk rådgiving for å være sikre på at de hadde retten på sin side.

Tom Hicks og George Gillett vil nok forsøke å refinansiere igjen før fristen utløper 6. oktober. Da skal lånet på £237M pluss gebyrer på £60M være tilbakebetalt tilRoyal Bank of Scotland. Ethvert forsøk på refinansiering ved å pantsette klubbens eiendeler vil bli nedstemt av styret med 3 mot 2 stemmer, men amerikanerne kan komme til å ta rettslige skritt.

De nåværende årlige renteutgiftene på £40M betales tas av klubbens fortjeneste, og ifølge ESPN Soccernet er gjelden ikke lagt på stadion eller spillere.

Når fristen utløper 6. oktober, risikerer Hicks og Gillett å miste klubben. RBS kan da velge å ta over klubben og selge den videre. ESPN Soccernet antar at mulige investorer sitter på gjerdet i påvente av at RBS tar over klubben for å kjøpe på billigsalg. Det antydes en prislapp helt ned mot £150M, noe som er langt lavere enn prisforlangende på £600M og £800Mfra Hicks og Gillett.

Klubbens økonomiske situasjon har ført til at Liverpool på våren måtte gi Premier League og UEFA forsikringer om at de har råd til å betale lønninger på £8M i måneden, samt fullføre kampprogrammet. Lønnsutgiftene i 2008/09 var på £90,8M, og vil være det samme nå, men nå er regnskapstallene røde.
- Liverpool FC har forsvarlige arbeidskapitalfasiliteter som klubben er skikket til å betale ut når det trengs. Denne arbeidskapitalen er helt tilfredstillende både for Premier League og UEFA, forteller en klubbtalsmann om den nåværende situasjonen.

På spørsmål om de årlige renteutgiftene på £40M kan sette begrensing på klubbens pengeflyt ønsker ikke klubben å svare. De begrunner det med at slik informasjonen ikke er for offentligheten.