Supportere avviser stadiondeling

En mulig delt stadion med Liverpool og Everton i Stanley Park har igjen løselig blitt luftet denne uka, men supportere fra begge klubbene er ikke interessert.

Liverpools ambassadør Kenny Dalglish luftet sist helg en mulig tanke om at byens to store fotballklubber igjen kunne vurdere å dele en stadion dersom det var slik at ingen av dem hadde midler til å bygge noe på egenhånd. Ikke uventet var formannen i Everton, Bill Kenwright, imøtekommende til at dette igjen kunne tas opp på agendaen.

Til Liverpoolclick.com avviser imidlertid representanter for Keep Everton In Our City (KEIOC) og Spirit of Shankly (SOS) at dette igjen skal bli et aktuelt tema.

- Vi har alltid hatt den innstillingen, til det beste for klubben, at alle mulige utveier skal undersøkes i forhold til en løsning angående spørsmålet om stadion, sier Colin Fitzpatrick, sekretær hos KEIOC. – Muligheten for en delt stadion ble objektivt vurdert for flere år siden.

- Hva som ble slått fast var at selv om en del tekniske problemer kunne bli løst, var det et gjenværende og underliggende problem at klubbenes mål markeds- og forretningsmessig var så fundamentalt forskjellig at å sammenslå disse ville bli skadelidende for begge klubber på lang sikt.

- Mens infrastruktur og en del fasiliteter kan deles, vil utvikling av eksisterende arenaer være den mest lønnsomme og fornuftige løsningen for begge byens klubber.

- Etter å ha ventet i over et tiår hvor muligheter er blitt sløst bort av eiere som gjentatte ganger har mislykkes med å finne en løsning, bør disse avskrives til fordel av et mer praktisk og mulig forslag. En løsning som vil være til det beste både for fansen, lokalsamfunnet og byen Liverpool.

- Medlemmene til Spirit of Shankly er helt i mot en banedeling, fastslår Paul Gardner hos SOS.

- Vi forstår hvor viktig det er å finne en løsning angående stadion og har gjort skritt for å hjelpe til med dette ved å lansere “The Football Quarter” tidligere i år.

- Vi arbeider med The Football Quarter sammen med KEIOC for å kunne opprettholde at begge klubbene beholder sin identitet og separate stadioner, mens det arbeides mot løsninger for de utfordringer som begge klubbene har.

- Det er viktig at alle parter som klubbene, kommunen, lokalsamfunnet og andre er involvert i denne prosessen.