Supporterne skeptiske

Liverpool FC ble i dag offisielt lagt ut for salg. Supporterne tør likevel ikke slippe jubelen løs ennå. De mener også at supporterne bør få større innflytelse i klubben i fremtiden.

Martin Broughton har blitt utnevnt som ny uavhengig styreformann, for å ha overoppsynet med salgsprosessen. Det er Barclays Capital som har fått oppdraget med å finne en ny eier. Supporterne møter nyheten med sunn skepsis.

Både Spirit of Shankly og Share Liverpool FC mener at det ikke er noe nytt at klubben er til salgs. Begge gruppene gleder seg over at Hicks og Gillett ser ut til å være på vei ut av klubben, men er likevel bekymret med tanke på fremtiden til klubben.

- Det er egentlig ikke noe nytt i dette. Klubben har vært til salgs lenge. Amerikanerne har tilbudt klubben til alle som har giddet lytte til dem. Problemet har vært alle pengene de ønsker å stappe i egen lommebok, uttaler Rogan Taylor i Share Liverpool FC til Liverpool Echo.

- Dette er forhåpentligvis godt nytt. Vi er likevel forsiktige optimister når Hicks og Gillett når ser ut til å være på vei ut porten. Basert på egne erfaringer, tror jeg det ikke før jeg ser det, sier Paul Rice, som er talsmann for supporterunionen Spirit of Shankly.

- Det er også latterlig at de hevder at klubben har vokst under deres periode som eiere. Når de sier at det har vært en givende og spennende erfaring for deres familier, beviser det bare at de lever på en annen planet enn oss andre, legger han til.

- Spirit of Shankly vil fortsette å sørge for at Tom og George ikke føler seg velkomne her. Nå umiddelbart vil vi imidlertid konsentrere oss om Martin Broughton, og på litt lengre sikt om eventuelle nye eiere og investorer. Vi vil be om et snarlig møte med Martin Broughton for å få svar på spørsmål som supporterne ønsker svar på.

Rice melder også at Spirit of Shankly ønsker å samarbeide tett med eventuelle nye eiere, samt med Share Liverpool FC, for at supportere skal få større innflytelse i klubben.

Begge supportergruppene er positive til at Labour ønsker å gi fotballsupportere rett til å kjøpe inntil 25% av klubbene sine, dersom de blir lagt ut for salg.

- Klubbene kan snart bli lovpålagt at supporterne eier en viss andel av klubben. Sett fra vårt ståsted er det veldig interessant. Vi har hele tiden argumentert for at klubbene blir mest levedyktige som supporterne eier dem, og vi vil så visst gå i partnerskap med en ny eier som måtte ønske å gi supportere og lokale interesser innflytelse, uttaler Rogan Taylor.

Les Lawson, sekretær i Merseyside branch av den offisielle supporterklubben, sier at dagens hendelser reiser en rekke spørsmål.

- Dette er gode nyheter, men det avhenger av hvor mye Hicks og Gillett ønsker å ta betalt for klubben. Klubben er bare verdt så mye som en ny investor er villig til å betale. Men dersom dagens utnevnelse av ny uavhengig styreformann innebærer at vetoretten til Hicks og Gillett er bortfalt, er det et steg i riktig retning.

- Men vi vet fortsatt ikke hvem som har siste ordet. Hvem som tar avgjørelsene. Men dersom vi nå har et styre bestående av fem mann som vil det beste for klubben, så er det et fremskritt.