Suso om Xavi, Roy og the Kop

Suso skrev under sin første proffkontrakt i forrige uke. I den forbindelse har Liverpoolfc.tv intervjuet det 17-årige midtbanetalentet.

Suso signerte en proffkontrakt med varighet frem til 2013 i forrige uke. Midtbanespilleren forteller om sin bakgrunn til Liverpoolfc.tv.
- Jeg vokste opp i Cadiz med mine foreldre og min søster, som nå er 12 år. Jeg var 10 år da jeg gikk til Cadiz. Jeg tilbrakte fem gode år der før jeg signerte for Liverpool.

Hva er ditt beste minne med Cadiz?
- Jeg spilte mange kamper der. Etter min mening er ligaen i Spania lettere enn den her, men jeg husker spesielt én kamp mot Sevilla U16. Vi vant 2-1 og jeg scoret begge målene. Det var en fantastisk kamp.

Hvilke trenere eller spillere i Cadiz har vært viktige for din utvikling?.
- Noen trenere, spesielt min trener på U14-nivå hjalp meg mye. Men personen som har hjulpet meg mest er min far. Han var ikke fotballspiller, men han var treneren min fra jeg var fem år. Jeg spilte alltid fotball med ham.

Suso er ikke i tvil om hvilken spansk spiller han ser mest opp til.
- Jeg har alltid beundret Xavi som midtbanespiller. Han har vært en stor spiller både for Barca og Sapnia.

Jesus Joaquin Fernandez er Susos opprinnelig navn, men hvor kommer navnet Suso fra?
- Folk kalte også min far for Suso. Det er et kallenavn. Jeg husker da jeg kanskje var fem eller seks år gammel at en av mine venner på fotballaget begynte å kalle meg Suso. Jeg vet ikke hvorfor. Da andre folk hørte ham si det, begynte alle å bruke det. Det har stått ved siden.

Suso har allerede fått spille på Anfield, i Jamie Carraghers testimonial.
- Det var fantastisk. Jeg husker jeg var på hotellet og en av personene på Melwood ringte og sa at jeg skulle være med på kampen den dagen. Jeg trodde ikke på dem til å begynne med. Så fortalte de meg at jeg måtte være på stadion på et bestemt tidspunkt. Jeg var litt overrasket for å være ærlig. Da jeg var på banen under oppvarmingen, var det fantastisk å se så mange fans. Jeg må likevel si at jeg ble sliten allerede etter to minutter der ute! Man kan føle energien fra alle på tribunen. Det var veldig spesielt å spille der.

Suso kan få ytterligere en sjanse til å spille på Anfield i FA Youth Cup?
- Ingen har snakket med megg om det. Jeg vet at du vil få spille på alle de store stadionene, men jeg ønsker å fokusere på å spille på reservelaget. Jeg vet ingenting om juniorcupen ennå. Kanskje skal jeg spille, men jeg har ikke hørt noe.

Suso spilte med en rekke Liverpool-storheter i Carraghers testimonial, og han vet godt hvem han har mest sans for.
- Jeg liker Gerrard. Han er en stor spiller.

De fleste kjenner til Susos egenskaper fremover på banen, men hva trenger han egentlig å forbedre?
- Jeg må forbedre intensiteten og forsvarsspillet mitt. I de to seneste reservelagskampene har jeg spilt på sentral midtbane for bli bedre på det. Jeg vet at jeg må bli bedre på det området.

Roy Hodsgon har blitt imponert over Susos opptredener på reservelaget, og Suso fikk også mulighet på førstelaget i treningskampen mot Borussia Moenchengladbach.
- Det var utrolig. Jeg husker jeg satt i garderoben ved siden av Raheem Sterling. Jeg så meg rundt og så spillere som Steven Gerrard, Joe Cole og Glen Johnson. Jeg kunne ikke tro det. Jeg synes Roy Hodsgon er en veldig god trener og også en god person. Når jeg gjorde noe galt på trening, snakket han med meg og fortalte meg hva jeg skulle gjøre. Det burde hjelpe meg til å bli bedre.