Svakeste sesongstart på 57 år

Liverpool har bare tatt seks poeng på de første syv ligakampene, og det er klubbens dårligste start i øverste divisjon siden nedrykket i 1953/54. David Fairclough på sykehus etter hjerteinfarkt.

Liverpool ligger på 18.plass i Premier League og har bare sanket seks poeng fra de syv ligakampene hittil. Statistisk sett er dette den dårligste sesongstarten siden klubbet rykket ned i 2.divisjon i 1953/54. På de første ni ligakampene den sesongen vant laget bare én kamp. Det var 3-1-seieren mot Portsmouth på åpningsdagen. Deretter gikk det nedover. Liverpool, som ble ledet av Don Welsh, tapte fem av de neste åtte kampene. Dette inkluderer 0-4 borte mot Newcastle og 1-5 hjemme mot Preston. I den perioden klarte de røde bare å ta poeng fra Manchester United, Newcastle og Wolverhampton. På den tiden var Billy Liddell, Laurie Hughes, Alan A’Court, Ronnie Moran, Geoff Twentyman, Bob Paisley, Ray Lambert og Louis Bimpson blant spillerne på laget.

Etter den svake åpningen slo Liverpool tilbake med 4-0 mot Burnley. Men deretter fortsatte elendigheten med 0-6 borte mot Charlton. Laget endte til slutt sist på tabellen med bare 28 poeng på 42 kamper. Liverpool måtte tilbringe åtte sesonger i 2.divisjon før opprykket ble sikret under Bill Shankly i 1962.