Tar en kamp om gangen

Roy Hodgson nekter å kommentere Liverpools tabellsituasjon med annet enn at han tar en kamp om gangen. Han anser Wigan som et godt lag, og tar ingenting for gitt. Manageren er godt fornøyd med formutviklingen til Fernando Torres og Lucas Leiva. Ellers mener han det er utopi å tro at man kan flytte akademiet til Melwood.

Roy Hodgson ble på dagens pressekonferanse på Melwood spurt om han nå ser oppover eller nedover på tabelllen.

- Det avhenger av de neste to kampene antar jeg, lød svaret.

- Dersom vi gjør det bra i de to neste kampene kan vi fortsette å se oppover. Får vi et par tilbakeslag, må vi igjen se nedover. Jeg snakker for et stort antall klubber når jeg sier dette, la han til.

- Avstanden mellom laget som er tredje sist og laget på femteplass er veldig liten. To resultater vil utgjøre en stor forskjell. Dersom ligaen fortsetter som den har startet, vil vi se at lag bytter posisjoner hele tiden. Vår ambisjon er å sørge for at vi ikke havner i en slik situasjon, ved at vi fortsetter i samme spor som de siste 4-5 kampene.

- De siste kampene har vi jobbet hardt, og fortjent de gode resultatene vi har oppnådd. Men det er fortsatt mye igjen av sesongen. Det øyeblikket vi mister fokus, og begynner å gratulere oss selv med gode kamper, vil vi begynne å spille dårlig igjen.

- Jeg foretrekker å ta en kamp om gangen, og jeg vil ikke begi meg inn på diskusjoner om Liverpool er en kandidat til fjerdeplassen, tredjeplassen, andreplassen eller ligatittelen inntil det bare er et halvt dusin kamper igjen å spille.

Morgendagens motstandar, Wigan, ligger for øyeblikket tredje sist på tabellen. De tapte i Blackburn i helgen. Nå håper Hodgson at hans lag skal vise samme kampglød på DW Stadium i morgen som de gjorde mot Chelsea i søndagens kamp på Anfield.

- Vi er klar over at alle kamper vi spiller er viktige. Vi er klar over at vi fortsatt har mye å ta igjen, etter at vi avga for mange poeng i begynnelsen av sesongen. Jeg er sikker på at laget mitt reiser til Wigan med de riktige holdningene og vilje til å vinne kampen. Men jeg er også sikker på at Wigan vil ha et ord med i laget. De vil også ønske å vinne kampen.

- Wigan er en god test for oss, da de har et godt lag. De har vært litt uheldige i det siste. Vi må være på vakt, og ignorere tabellposisjonen de befinner seg i.

Journalistene ville også vite mer om formutviklingen til Fernando Torres.

- Han var utvilsomt tilbake på sitt beste på søndag. Det har tatt ham litt tid å finne den formen vi alle forventer han skal være i. Men jeg visste hele tiden at det ville komme.

- Jeg er glad for at han spilte så godt på søndag. Han fikk fortjent skryt for det. Forhåpentligvis vil dette inspirere ham til flere gode kamper.

En annen spiller som har høstet mye ros for sin innsats mot Chelsea er Lucas Leiva. I løpet av de siste fire kampene har brasilianeren bare bommet med åtte av 168 pasninger.

- Jeg var ikke her da han ble sterkt kritisert i fjor. Jeg kan bare bedømme ham ut fra min tid i klubben, fra vi reiste til Sveits under preseason. Han imponerte fra dag en med sine holdninger, sin lidenskap og vilje til å ta til seg det vi forsøker å gjøre. Jeg er ikke overrasket over hans gode spill. De som er overrasket, er folk som har sett ham før min tid i klubben, og som har en forutinntatt holdning til ham. Jeg er veldig godt fornøyd med ham, og det han har gjort i min tid i klubben.

Hodgson ble også konfrontert med Steven Gerrards ønske om å flytte akademiet til Melwood.

- Det er en tanke vi alle støtter, men det har aldri vært en reell spørsmålsstilling. Problemet er mangel på plass. Vi har ikke plass nok her på Melwood. Det vil i så fall bety at vi må legge ned Melwood og flytte alt til Kirkby. Men Kirkby er ikke noe ideelt tilholdssted.

- Klubben kan kanskje en dag bestemme at alle skal flytte ut til Kirkby. I mine øyne vil det være trist, for Melwood er en tradisjonell base for Liverpool FC. Vi har noen av de beste fasilitetene en kan ønske seg for førstelaget her. Men vi har ikke sjanse til å gjøre rom for akademiet, med bare tre baner her. Så selv om tanken om å flytte akademiet til Melwood er god, så er den umulig å realisere.