The Times: - Benítez sitter trygt ut sesongen

Tapet for Reading i FA-cupen øker presset på Rafael Benítez. Managerens stilling på Anfield er imidlertid ikke truet foreløpig, skriver Tony Barrett i The Times.

Ifølge Tony Barrett har ledelsen i Liverpool FC forpliktet seg til å se ut sesongen med Benítez i managerstolen. Ikke engang gårsdagens cupexit skal ha fått dem til å revurdere situasjonen. Hvis Liverpool skulle mislykkes med å kvalifisere seg til Champions League, vil managerens posisjon komme opp til ny vurdering og under større press etter sesongslutt.

Ledende bookmakere har følelsen av at Benítez sitter på lånt tid. De tror han er en sikker kandidat til å få avskjed før sesongen er over. Men det er altså i stikk i strid med synspunktet til Liverpools styret. 49-åringen har etter deres mening prestert over forventet i løpet av de seneste fem og et halvt årene i klubben.

Rafael Benítez har heller ingen lyst til å trekke seg. Etter å ha signert en ny femårskontrakt i mars har han forpliktet seg til å jobbe for å få laget ut av de sportslige problemene, men i går opplevde et nytt bunnivå. Reading ble den tredje klubben fra lavere divisjoner til å slå de røde ut av FA-cupen under Benítez.

Hans lange, lukrative kontrakt kan være en forklaring på at Liverpool-styret ikke tenker på å avskjedige Benítez, Klubben har en gjeld på £237M og renteutgifter på cirka £30 millioner i året. Det er lite penger tilgjengelig for å finansiere spillerkjøp av det slaget Torres ønsker, og enda mindre til å betale ut de om lag £12M som det vil koste å avslutte samarbeide med Benítez. Benítez vil være berettiget til å få betalt for de gjenværende fire årene av kontrakten hvis han skulle bli tvunget til å gå av.

Skadene på Fernando Torres, Steven Gerrard og Yossi Benayoun gjør ikke utsiktene til en topp fire-plassering bedre. Dessuten er Glen Johnson også fortsatt på skadelisten. På grunn av skadesituasjonen ville det vært naturlig å tenke at Liverpool kunne gi manageren ekstra midler til spillerkjøp, men det er lite sannsynlig nå i januarvinduet grunnet den finansielle situasjonen klubben befinner seg i, skriver Barrett.

Benítez har fått forsikringer om at han kan reinvestere pengene fra et eventuelt salg av Ryan Babel. Skaden på Torres kan få Benítez til å lete etter en spiss ettersom han bare har Dirk Kuyt og David Ngog til å vikariere helt fremme.