Ti år siden siste borteseier mot Arsenal

Liverpool har ingen god statistikk borte mot Arsenal etter årtusenskiftet. Det er 10 år siden siste ligaseier mot The Gunners i London, da Titi Camara ble matchvinner i februar 2000.

Jamie Carragher tror imidlertid at Liverpool endelig vil være i stand til å rette på inntrykket, og vinne på Emirates for aller første gang. De røde er inne blant topp fire for første gang siden oktober, og visekapteinen ivrer etter å holde på den posisjonen. Etter 17 poeng av 21 mulige på de siste sju kampene og fire strake kamper uten baklengs, er selvtilliten på topp.

- Alle er høyt oppe etter tre poeng mot Everton, men stemningen kan snu fort om vi ikke klarer å bygge videre på det resultatet. Det er viktig at vi beholder den gode følelsen vi har nå til etter Arsenal-kampen. Det betyr at vi må oppnå et godt resultat, sier Carragher til The Guardian.

- Arsenal har holdt til på Emirates Stadium noen år nå, og jeg har fortsatt til gode å være med på å vinne der. Det må vi få gjort noe med jo før jo heller, og forhåpentligvis er tiden inne i morgen. Vi går til kampen med pågangsmot, men vi er klar over at Arsenal alltid vil være en vanskelig motstander, uttaler visekapteinen etter at Liverpool har gjestet Emirates fem ganger uten å kunne bokføre en eneste seier.

Samtidig som Liverpool kan vise til klart bedre resultater de siste kampene, har Arsenal gått på en formsvikt. Uavgjort mot Aston Villa og tap for Manchester United og Chelsea for The Gunners, har ført til at Liverpool har en reell mulighet til å puste Arsenal i nakken igjen. En Liverpool-seier i morgen betyr at Rafael Benitez' menn bare vil være to poeng bak laget til Arsene Wenger.

- Vi har oppnådd flere gode resultater mot de store lagene denne sesongen, mens vi har slitt litt mer mot de mindre klubbene. Vi kan vise til gode resultater mot Manchester United, Everton, Tottenham og Aston Villa. Nå er det viktig at vi tar full poengpott mot andre lag også, sier Carragher.

Liverpool-legenden Alan Hansen tror dette er et bra tidspunkt å møte Arsenal på, for Carra og hans lagkamerater, nå som de røde er ubeseiret på de siste sju ligakampene og har holdt nullen i seks av disse.

- Liverpool er ubeseiret på sine sju siste ligakamper, og har sluppet inn kun ett mål på disse. Dette kan være et bra tidspunkt å møte Arsenal på, da selvtilliten deres kan ha blitt påvirket av to strake tap. De har også vist fysiske svakhetstegn mot sine argeste rivaler, påpeker Hansen til Liverpoolfc.tv.

- Liverpool har vist virkelig aggressivt spill i det siste. Arbeidsinnsatsen og vinnerviljen har vært upåklagelig de siste ukene, og de vil sikkert legge press på The Gunners fra første fløytesignal.

- Jeg tipper at Liverpool vil gjøre som Chelsea og Manchester United gjorde mot Arsenal, nemlig ha mange man sentralt på midtbanen som vil tvinge The Gunners til å begynne å slå innlegg. Disse vil være barnemat for Liverpool-forsvaret, som vil forsøke å kvele Arsenals kreativitet ved enhver anledning.

- I stedet for å se seg over skulderen og frykte lag som Tottenham, Aston Villa og Manchester City, kan nå Liverpool se fremover mot Arsenal. Avstanden opp til dem vil kun være to poeng om Gerrard & co klarer å vinne på Emirates, konstaterer Hansen.