To klare målsettinger foran dagens kamp

Pepe Reina har satt seg to mål foran dagens kamp mot Hull på KC Stadium. Å ta sjetteplassen i Premier League, og å vinne årets Golden Glove. Stortap for San Jose.

Tre poeng i Hull betyr at Liverpool tar sjetteplassen om Aston Villa avgir poeng hjemme mot Blackburn. Holder de røde nullen betyr det at Pepe Reina er den keeperen som har unngått baklengsmål i flest kamper i årets Premier League, og han vinner dermed den såkalte Golden Glove.

Både Reina og Chelseas Petr Cech står med 16 kamper uten baklengsmål foran ettermiddagens ligaavslutning. Skal Reina slippe å dele gullhansken, betyr det da at Hull ikke må score mot Liverpool samtidig som Wigan må score mot Chelsea.

- Vi går for sjetteplassen. Det er målet vårt nå, sier Reina til Liverpoolfc.tv.

- Dersom Villa ikke vinner og vi gjør det, vil vi klare det. Det er noe vi må forsøke å klare, legger han til.

- Vi ønsker å spille en god kamp. Vi vet vi spiller for sjetteplassen, og også Golden Glove. Så vi vil forsøke å holde nullen og vinne.

- Det er alltid godt å avslutte sesongen med en seier, både for fansen og alle andre. Det er alltid best å avslutte sesongen med en seier. Men Hull vil ha samme innstilling. Selv om de allerede har rykket ned, ønsker de å prestere godt foran sitt eget publikum. De vil ønske å vinne, og gi sine fans tre poeng. Vi må fokusere på oss selv, og levere en god kamp.

Holder Reina buret rent i dag, vil det være fjerde gang på fem sesonger at 27-åringen sikrer seg Golden Glove. Spanjolen ser imidlertid ikke på utmerkelsen som en keeperutmerkelse, men noe hele laget kan være stolte over.

- Det er ikke en pris bare for målvakter, men for hele laget og den defensive organiseringen. Alle på laget er med å bidrar. Uten mine lagkamerater hadde det ikke vært mulig. Forhåpentligvis holder vi nullen, og jeg tror faktisk Wigan kan score et mål på Stamford Bridge også.

- Vi må forsøke å gjøre jobben vår, og vinne. Det er det viktigste. Null baklengs kommer i annen rekke. Vi må bare ta de tre poengene, og avslutte sesongen på en positiv måte.

Reina, som nylig skrev under en ny seksårskontrakt med Liverpool, innser at 2009/10 ikke har vært noen god sesong. Men keeperen har tro på at de røde vil slå sterkt tilbake neste sesong.

- Jeg er trygg på at vi vil slå tilbake. Ellers ville jeg ikke ha skrevet under. Jeg har alltid sagt at Liverpool er en stor klubb uansett, og jeg er lykkelig i klubben. Jeg håper neste år blir et lykkeligere år, og at vi vinner noen trofeer, avslutter sisteskansen.

Stortap for San Jose

Liverpools utlånte midtstopper, Mikel San Jose, spilte igjen 90 minutter for Athletic Bilbao, da baskerne tapte hele 5-1 borte mot Real Madrid i går kveld. Mye av forklaringen på braknederlaget kan tilskrives et horribelt idømt straffespark og feilaktig idømt rødt kort til Fernando Amorebieta allerede etter 20 minutters spill.