To røde blir verdensmestre

Liverpool har fire mann i finalen av fotball-VM, etter at Spania vant sin semifinale og er klar for finale mot Dirk Kuyt, Ryan Babel og Nederland på søndag. Torres fikk innhopp, og burde fått muligheten til å score sitt første.

Spania spilte i kveld den andre semifinalen i VM i Sør-Afrika, og slo Tyskland 1-0 etter en scoring fra Barcelona-stopper Puyol. Spania eide ballen, styrte spillet, og var det desidert beste laget i Durban i kveld. Fernando Torres kom inn for David Villa i det 79. minutt på stillingen 1-0, og burde fått muligheten til å score to minutter senere. Han og Barcelona-spilleren Pedro kom helt alene med Friedrich og Neuer - men i stedet for å sentre til Torres på blankt mål driblet Pedro seg bort og muligheten forsvant. Der ville Liverpools angriper fått muligheten til å åpne målkontoen.

Men det viktigste er at Spania og to røde er i sin første VM-finale, og at årets vinner vil vinne sin første VM-tittel. Liverpool har to mann på hvert lag, og er dermed garantert to verdensmestre i stallen. Sist det skjedde var i 1966.

Dirk Kuyt og Ryan Babel møter Pepe Reina og Fernando Torres i finalen førstkommende søndag.