Tom Hicks mistet milliardærstatus

Liverpool-eier Tom Hicks er ikke lenger på finansmagasinet Forbes sin liste over verdens 937 rikeste menn - dollarmilliardærene, melder Liverpool Daily Post.

Forbes har nå offentliggjort sin milliardær, og denne gang er Tom Hicks ute. I 2009 ble texaneren rangert som verdens 701. rikeste mann. På forrige liste var det så vidt han kom med.

- Vi vet alle om problemene han har med sine sportsklubber her i USA og i England. Han har noen gjeldsproblemer, og kom ikke med. Vi tror han har en formue på $900m til $950m, sier Matthew Miller fra Forbes til Liverpool Daily Post.

George Gillett er heller ikke på listen. De to og Liverpool FC skylder som kjent Royal Bank of Scotland £237 millioner. De har heller ikke klart å finne midler til den nye stadion i Stanley Park. Tom Hicks er for tiden i samtaler om et salg av sine ishockey og baseball-klubber.

- Jeg tror ikke eierskapet av Liverpool FC har hjulpet ham. Klubben er ikke verdt så mye som den var verdt før, og det er ikke så mange millionærer der ute som har ressurser til å kjøpe en fotballklubb. Mange av summene på Forbes sin liste er knyttet opp til aksjer og eiendom, sier professor Tom Cannon fra University of Liverpool.