Tom Werner er ny formann i LFC

Ifølge Liverpool Echo er Tom Werner (til høyre på bildet), formann i New England Sports Ventures, utnevnt til formann i Liverpool FC.

Tom Werner er ny formann i Liverpool Football Club. Utnevnelsen av 60-åringen ble klar i ettermiddag på et møte New England Sports Ventures avholdt i London. Han forventes å ha inneha en svært aktiv rolle på Anfield.

Ingen formell kunngjøring foreligger ennå, men flere i NESV har å fått klarhet i sin posisjon nå som Liverpools styre begynner å ta form.

Tilsvarende verv som personer i ledende stillinger har i selskapet i Boston vil bli overført til Liverpool. Så Werner, formann i NESV, vil innta en tilsvarende rolle på andre siden av Atlanteren.

John W Henry vil som eier få en plass i styret. Andre styremedlemmer er David Ginsberg og Michael Gordon. Kommersiell direktør Ian Ayre er fortsatt i bildet, og en chief executiv for å erstatte Christian Purslow gjenstår å ansette.

Nyheten om utnevnelsen av Werner kan sette fart i Martin Broughtons avgang. Han har hatt i oppgave å selge Liverpool FC, og har hele tiden vært inneforstått med at hans tid på Anfield ville være forbi når klubbsalget var et faktum, men har så langt blitt sittende i en overgangsperiode.

Tom Werner er venn og rådgiver for tidligere USA-president Bill Clinton og tidligere tv-produsent som var ansvarlig for tv-suksesser som The Cosby Show og 3rd Rock from The Sun. Med estimerte $600M tjent i tv-bransjen kjøpte Werner baseballaget San Diego Padres og eide dem i fire år.