Toppoppgjør i reservelagsserien

Liverpool gjester i kveld Man Utd, til det som blir regnet som en seriefinale i reservelagsserien. Mascherano takker Maradona. Gamle stjerner møtes i Liverpool. Echo med Hillsborough-utstilling.

Liverpools reservelag kjemper med Manchester United om seriemesterskapet i Barclays Reserve League North, og skal i kveld møte erkefienden på bortebane i en uhyre viktig kamp i Altrincham. Kampprogrammet er for øvrig tett for reservelaget nå. De skal ut i ny kamp borte mot Burnley på fredag.

Avspark i Altrincham i kveld er klokken 20.00, og vi oppdaterer som vanlig de viktigste hendelsene fortløpende her på liverpool.no. Har du e-season ticket hos Liverpoolfc.tv, kan du se kampen live på nettet.

Liverpool har fem kamper igjen å spille i årets serie. De ligger seks poeng bak United, men har to kamper mindre spilt.

Mascherano takker Maradona
Javier Mascherano mener at han har blitt en bedre spiller av å lede Argentina som kaptein. Midtbanespilleren ble som kjent utnevnt som lagkaptein av Diego Maradona i 2008.

- Som kaptein føler du mer press. Du har ansvar for hele laget, ikke bare deg selv. Jeg ønsket ikke å bli husket som den første kaptein på 40 år som ikke klarte å lede laget til VM. Jeg visste at det ville smerte alle argentinere om vi ikke nådde VM i Sør-Afrika. Du merker presset utenfra mye mer som kaptein, uttaler Mascherano til LFC Magazine.

- Jeg har lært veldig mye veldig raskt etter at jeg ble utnevnt til kaptein for landslaget, og det har gjort meg til en bedre spiller og en sterkere person. På lang sikt håper jeg også Liverpool vil dra nytte av det, legger han til.

Mascherano har utvilsomt vært en av Liverpools beste spillere denne sesongen, men akter ikke å hvile på laurbærene.

- Jeg føler meg 100% i form, både fysisk og mentalt, og jeg presterer på et nivå som jeg er fornøyd med. Men i fotball kan du hele tiden bli bedre. Jeg tror ikke noen spillere vil hevde at nå er han i sitt livs form. Den dagen du sier det, er du ferdig som fotballspiller. Ingen er perfekt.

- Først når karrieren er over kan du se tilbake og finne ut hva som var topp og bunn i karrieren. Gjør du det som aktiv, mister du fokus og viljen til å bli bedre.

Legender i old boys-turnering
Tidligere Liverpool-spillere som Robbie Fowler, Steve McManaman, Vladimir Smicer og Ian Rush vil trekke på seg fotballstøvlene igjen når EFPA Champions Cup starter i Liverpool fredag kveld.

Andre kjente navn på deltakerlisten er Dave Watson, Peter Reid, Terry Venables (som manager), Gheorghe Hagi, Antonio Cabrini, Ally McCoist, Anders Limpar og Michael Laudrup.

Det er ifølge Liverpool Daily Post lagt opp til en six-a-side turnering som går over to dager, med fire deltakende lag. Ian Rush vil være kaptein for ett av lagene.

EFPA Champions Cup avslutter den årlige kongressen til European Former Players Association. Selve kongressen avsluttes med en gallamiddag på Echo Arena torsdag kveld.

Echo med Hillsborough-utstilling
Kommende torsdag er det 21 år siden Hilllsborough-ulykken, og Liverpool Echo har i den forbindelse åpnet en utstilling som viser hvordan både Echo og Liverpool Daily Post dekket tragedien i Sheffield. Utstillingen er plassert i Echos lokaler i Old Hall Street, og vil holde åpent til og med fredag. Her blir 96 artikler omkring ulykken presentert for publikum.

- Jeg tror denne utstillingen vil bidra til å opplyse folk om det som skjedde. Det er mange mennesker, spesielt den yngre garde, som ikke har forstått eller ikke har fått med seg hva som virkelig skjedde. Jeg mener det er viktig at folk blir klar over dette, uttaler Margaret Aspinall i Hillsborough Family Support Group til Liverpool Echo i denne forbindelse.

- Det er nå 21 år siden Hillsborough, og dette er en flott hyllest til de 96 menneskene som mistet livet og vår kamp for rettferdighet, kommenterer Sheila Coleman i Hillsborough Justice Campaign.

Den årlige minnegudstjenesten for Hillsborough-ofrene finner sted på Anfield klokken 14.45 lokal tid torsdag ettermiddag.