Torres eller ikke

Det store spørsmålet før Spania spiller sin første VM-finale på søndag, er om Vicente del Bosque vil bringe Fernando Torres tilbake i startoppstillingen.

Pedro gjorde en bra kamp etter å ha kommet inn blant de første elleve til seieren mot Tyskland, i en kamp hvor spanjolene dominerte både banespill og sjansestatistikk. Cesc Fabregas, som har slitt med en skade, kan også være aktuell i en fem mann sterk midtbane.

Det måtte imidlertid en heading etter corner, fra midtstopper Carles Puyol, for at Spania skulle score. Toppscorer David Villa har heller aldri lagt skjul på at han trives best når han får ha Fernando Torres ved sin side. Selv om Liverpools angriper ikke har vært på sitt beste i Sør-Afrika, skaper han rom for en angrepsmakker. Trener del Bosque holder så langt kortene tett inntil brystet.

- Det var en vanskelig avgjørelse, sier del Bosque om det å sette Torres ut av startoppstillingen til semifinalen. – Torres har hele tiden hjulpet oss. Han arbeid har vært viktig, selv når det ikke har vært synlig.

- Han er flink til å legge press på midtstopperne. Han er en herlig fyr og jeg snakket ikke med ham før jeg annonserte laget. Han er en meget viktig del av laget.

- Jeg vet ikke om han vil være med på laget som starter i finalen, men jeg vet at han er et meget viktig ledd av troppen.