Torres klar til kamp

Fernando Torres er klar til innsats mot Benfica. De røde trente med tre i forsvar på dagens trening. Emiliano Insua skadet, i tillegg til å være suspendert.

Fernando Torres fikk en ispose på kneet etter at han ble byttet ut i søndagens kamp mot Birmingham. Under dagens pressekonferanse på Anfield bekreftet Rafael Benitez at stjernespissen er helt skadefri og klar til kamp mot Benfica i morgen kveld.

Fabio Aurelio og Martin Skrtel er fortsatt skadet, og er uaktuelle til kampen mot Benfica. Uaktuell er også Maxi Rodriguez, som ikke er spilleberettiget, samt den suspenderte duoen Ryan Babel og Emiliano Insua. Benitez opplyste for øvrig at Insua også har pådratt seg en skade, men nevnte ingenting om skadens art eller omfang.

Helt uoppfordret fortalte også Liverpool-manageren at de røde hadde trent på å spille med tre mann bak i dag. Om dette er et taktisk utspill for å forvirre Benfica, eller om Liverpool virkelig kommer til å spille med tre mann bak i morgendagens kamp, vil tiden vise.

Benitez sa seg ellers enig med Fernando Torres i at det var veldig synd at de røde ikke har klart å følge opp fjorårsesongen, og at man ikke hadde greid å ta klubben fremover. Manageren mente at han ikke hadde fått det verktøyet som var nødvendig for å klare dette, i form av nødvendige midler til spillerkjøp. Han poengterte at man nå måtte holde sammen og prøve å få det beste ut av spillerstallen man har.

Benitez poengterte også at man nå har et bedre utgangspunkt foran returen enn man hadde mot Benfica i 2006, i og med at Liverpool klarte å score bortemål i Lisboa. Manageren håper at The Kop skal bidra til at de røde klarer å avansere til semifinalen, og poengterte at formen og resultatene på hjemmebane har vært bra den siste tiden.

På spørsmål fra portugisiske journalister sa også Benitez at innsatsen til dommerkvintetten i Lisboa var noe de røde har lagt bak seg og glemt. I morgendagens kamp er det for øvrig nederlandske dommere.