Torres, Reina og Spania videre

Spania med Fernando Torres på banen i 55 minutter og Pepe Reina sittende på benken er videre til åttendedelsinale etter seier 2-1 over Chile. Nå venter nabooppgjør mot Portugal for spanjolene.

Fernando Torres ble byttet ut etter 55 minutter for Cesc Fabregas, uten at han kom til de store målsjansene denne gang.

Fernando forsøkte og hadde et par halvsjanser i første omgang. Han ble liggende da Estrada ble utvist åtte minutter før sidebytte. Han kom seg på beina igjen, men ble altså byttet ut ti minutter ut i finaleomgangen.

David Villa ga Spania ledelsen etter god jobbing fra Torres. Liverpool-spissen forfulgte en ball, keeper rykket ut og fikk sparket ballen ut til Villa, som lobbet ballen i mål fra langt hold. Da var 24 minutter gått. Tretten minutter etter scoret Iniesta på et flott skudd i hjørnet. Torres gikk på et løp, ble tatt, og ballen kom i slutt til Iniesta.

Estrada fikk noe tvilsomt sitt andre gule kort og marsjordre.

Chile jobbet heroisk og Spania hadde hendene fulle mot raske sør-amerikanere. Andre omgang var knapt nok begynt da innbytter Millar scoret på et langskudd som gikk via et spansk kne og i mål.

Etter dette ble kampen av det kjedelige slaget, hvor begge lagene gikk videre dersom det ikke ble mål i Sveits sin kamp mot Honduras. Det ble det ikke. Dermed blir det Spania-Portugal og Brasil-Chile i åttendedelsfinale. Spanias kamp spilles klokken 20,30 tirsdag kveld i Cape Town, mens Brasil-Chile spilles kvelden før i Johannesburg.