Torres tror han blir klar til ligastart

Fernando Torres er optimist og overfor The Times sier han at han tror han er spilleklar til ligastart. Spørsmålet er bare hvor.

Fernando Torres kom ikke med noen uttalelse på vei ut av Soccer City etter seier 1-0 over Nederland i VM-finalen. The Times trykker imidlertid et bilde i dag med Nando som ser film og smiler på flyet hjem fra Johannesburg og Sør-Afrika til Madrid og Spania.

Det er forventet at Fernando Torres blir spilleklar til begynnelsen av sesongen, men om han vil være Liverpool-spiller når ligaåpningen mot Arsenal blåses i gang søndag 15. august, er fortsatt usikkert.

Skaden som Torres fikk mot slutten av søndagens VM-finale skal ikke være så alvorlig som først antatt, noe som får Liverpool-tilhengere til å puste lettet ut. Da Fernando ble liggende på gressmatta i Johannesburg var det forventet at skaden på innsiden av låret var alvorlig og de første signalene som kom gikk ut på rundt to måneder på sidelinjen. Nå er nyhetene mer positive. For Torres kunne gå opp trappene og motta VM-medalje tilsynelatende uanfektet.

Men etter hjemkomsten og feiringen er det ikke kommet noen avklaring på hvor gullgutten spiller sin fotball til høsten. Bilder av Nando som holder VM-trofeet med Liverpool-skjerf rundt halsen gjorde alle røde litt mer sikre på at han forblir helrød, men det er ikke kommet sikre signaler om dette i ettertid.

The Times skriver i dag at nyheten om at El Niño sin skade ikke er så alvorlig som først antatt har fått beilere som Chelsea til å gå tilbake til sin pengebinge og telle over pengene de vurderer å by for Liverpools nummer 9.

Han vil i løpet av kort tid få undersøkt skaden nærmere, og representanter for Liverpools medisinske stab er ventet til Madrid en av de første dagene. Han vil så motta noe behandling, før tre ukers ferie venter for Torres, og spanjolen håper at ro i denne perioden skal være tilstrekkelig til at han kan vende tilbake til Merseyside i begynnelsen av august restituert og klar til å ta fatt på sesongoppkjøringen.

The Times skriver også at Manchester City er interesserte i Torres, men Eastlands-klubben aksepterer at Chelsea er favorittene til å kjøpe 26-åringen. Også Barcelona vurderer en kamp om Liverpool-spilleren, som på langt nær har bestemt seg for hva han skal velge.

Som vi skrev tidligere dag, med rekkekamerat i Spania som kilde, at Fernando vil bestemme seg om ikke lenge. Torres er desillusjonert og sterkt usikker på situasjonen og framtidsutsiktene i Liverpool, hvor signalene om et gjennombrudd i søket på nye eiere, har uteblitt.

Til tross for at bildene med Liverpool-skjerf og VM-trofé gikk verden rundt, har representanter for Chelsea vært ute og sagt at de håper å få kjøpt sommerens største transfermål.

Liverpool-manager Roy Hodgson håper å møte Torres så snart som mulig. The Times skriver at Hodgson også håper at Merseysideklubbens prisforlangende på 60 millioner pund skal føre til at Chelseas interesse blir mer lunken etterhvert som Silly Season (transfervinduet) mer og mer nærmere seg lukking.

Samtidig er det også usikkerhet over Liverpools andre store transfermål, Steven Gerrard og hans framtid i Liverpool. Dette til tross for gårsdagens nyhet om at Real Madrid ikke ønsker å imøtekomme Anfield-klubbens krav om 60 millioner pund for 30-åringen.

Det er flere spørsmål når Liverpool møter Arsenal til lagenes første kamp i Premier League-sesongen 2010/11; spiller Fernando Torres og Steven Gerrard for hjemmelaget og Nandos lagkamerat på landslaget, Cesc Fabregas på bortelaget. Den som følger med får se.