Tre ute for Everton

Den blå naboen nærmer seg å ha skadefri tropp igjen, etter en første halvdel av 2009/10 hvor de har hatt mange på behandlingsbenken.

I likhet med Liverpool har Everton hatt en høst hvor resultatene har vært under pari, og begge klubbene har hatt flere viktige spillere ute med skader.

Til kampen på Anfield har de blå Phil Jagielka, Tony Hibbert og Joseph Yobo uaktuelle. Jagielka og Hibbert er på vei tilbake etter operasjoner, mens Yobo sliter med en strekk bak i låret etter å ha kommet tilbake fra det afrikanske mesterskapet.

Spissen Yakubu er en av de som nylig har blitt friskmeldt, men manager David Moyes antyder at han neppe starter mot Liverpool.

- Det er viktig at vi kan stable på beina et best mulig lag, sier Moyes til Evertons hjemmeside.

- Det er utvilsomt noen spillere som kunne hatt godt av litt mer kamptid, men for første gang har jeg nå en nesten fulltallig tropp.

- Troppen virker nå å være veldig sterk, og hvis jeg hadde kunne starte sesongen med de spillerne jeg har tilgjengelige nå da ville vi vært i en mye bedre posisjon enn hva som er tilfellet.

- Hans skade var karrieretruende, men han synes å være over det nå, sier manageren om Yakubu som fikk avrevet sin akilles.

- Hva Yak ikke vil miste er hans avslutteregenskaper. Han er oppe blant de beste når det gjelder antall mål i Premier League og det forteller deg at han er en god avslutter. Det kan ta litt tid før han får tilbake skarpheten og toppformen, men han synes å være veldig nærme nå.