Ubeseiret på siste fem i Frankrike

Liverpool tapte på seks av sine syv første turer til Frankrike, men er nå ubeseiret på de siste fem. Både interessante og uinteressante fakta før morgendagens kamp i Europa League.

Liverpool FC har totalt spilt 308 kamper i europacupene. Det har endt med 175 seire, 66 uavgjorte og 67 tap. I Fairs Cup/UEFA Cup (nå under navnet Europa League) har man spilt 97 kamper - 54 seire, 23 uavgjorte og 20 tap.

Liverpool har ikke tidligere møtt Lille, som vil bli klubbens 108. ulike motstander i europacupene.

Lille er det tiende franske laget de røde møter. Dette er fjerde sesongen på rad hvor Liverpool har møtt fransk motstand i europa.

Fernando Torres har ikke scoret i europa siden april i fjor, da han scoret i hjemmemøtet med Chelsea. Jamie Carragher vil få sin kamp nummer 31 i UEFA Cup/Europa League, og være spilleren med 7. mest kamper i denne turneringen for Liverpool.

De røde tapte seks av sine syv første kamper i Frankrike, men Liverpool er nå ubeseiret på de siste fem, med seier i fire av dem.

Klubben har løftet UEFA Cup-troféet tre ganger - i 1973, 1976 og 2001, og har nå muligheten til å bli den første klubben til å vinne cupen fire ganger. Også Valencia, Juventus og Inter har vunnet turneringen tre ganger. Rafael Benítez vant som kjent turneringen med Valencia i 2004.

Det er tre andre klubber igjen i turneringen som har vunnet troféet tidligere. Anderlecht, Valencia og Juventus.

Lille kom på andreplass i Ligue 1 i 2004/05. De spilte Champions League i 2001/02, 2005/06 og 2006/07.

I gruppespillet av Europa League kom de på andreplass bak Valencia. De tok seg videre fra forrige runde ved å slå ut Fenerbahce. Dette vil bli klubbens 13. kamp i årets turnering, og i hver eneste av de forrige kampene har laget scoret. De står med 28 mål på sine 12 første kamper.

Lagets toppscorer i ivorianske Gervinho. Han har scoret fem mål i Europa League og 16 totalt denne sesongen. Lille har bare tapt to hjemmekamper denne sesongen, begge i Ligue 1 med sifrene 1-2.

I forrige kamp spilte Lille uavgjort 1-1 mot St. Etienne.

All statistikk er hentet fra Liverpoolfc.tv.